Eski Kimlik kartları ile ilgili önemli gelişme

Eski Kimlik kartları ile ilgili önemli gelişme

9 gün sonra kullanılamayacak: Kimlik kartları ile ilgili önemli gelişme!Türkiye’de milyonlarca vatandaş eski kimlik kartı yerine çipli kimlik kartı kullanıyor

Türkiye’de milyonlarca vatandaş eski kimlik kartı yerine çipli kimlik kartı kullanıyor.

İstanbul Emniyet Müdürlüğü Havalimanı Şube Müdürlüğünden alınan bilgiye göre, 30 Haziran itibarıyla KKTC’ye eski tip kimlik kartı kullanılamayacak.

Eski kimlik kartını kullanmaya devam edem edenlere kötü haber geldi. Emniyet Genel Müdürlüğü (EGM) Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı açıklamasına göre, , 30 Haziran 2021 tarihi itibariyle KKTC’ye gidecek Türk vatandaşlarının yeni kimlik kartına sahip olması gerekiyor.
Göçmen Kaçakçılığıyla Mücadele ve Hudut Kapıları Daire Başkanlığı tarafından yapılan açıklamada şu ifadeler kullanıldı:

“30 Haziran 2021 tarihi itibariyle KKTC’ye gidecek Türk vatandaşlarının eski tip nüfus cüzdanları ile ülkemizden çıkış işlemleri sonlandırılacaktır. Yeni tip kimlik kartı ile çıkılması zorunludur.”
 
Çipli kimlik kartınızı almak için başvurular nasıl yapılır?
T.C.K.K, Pasaport ve Sürücü Belgesi başvurularınızı adresinizin bulunduğu ilçe nüfus müdürlüğünden yapma zorunluluğunuz yoktur. Başvurularınızı herhangi bir müdürlükten de yapabilirsiniz.

Alınan randevuya gidilemeyecek durumlarda; Sistemden olumsuz etkilenmemek ve mağduriyet yaşamamak için; aldığınız randevu tarihini takip ediniz ve randevu tarihi ile ilgili bir değişiklik olması durumunda randevunuzu, randevu saatinizden en az yarım saat önce iptal ediniz. Aksi durumda aynı gün içerisinde (24 saat) ikinci bir randevu verilemez.

15 yaşını doldurmuş kişiler Türkiye Cumhuriyeti Kimlik Kartı başvurusunda parmak izi işlemleri için nüfus müdürlüğünde hazır bulunmak zorundadır.

Türkiye Cumhuriyeti kimlik kartı (TCKK), pasaport ve sürücü belgesi başvuru bedellerinin, başvurudan önce vergi dairesi müdürlüklerine,

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.