Ev Alacaklara Devletten 15 Bin TL Destek

Ev Alacaklara Devletten 15 Bin TL Destek

Ev Alacaklara Devletten 15 Bin TL Destek

Ev almaya teşvik amaçlı yeni bir proje başlıyor. Bu projenin başlangıç tarihi ise 26 Ağustos olarak belirtildi. Bunun için yapılması gereken bazı adımlar var.

İlk olarak bankanızda konut hesabı açmanız gerekmektedir. Bankanızda konut hesabınızı açtıktan sonra o hesapta 75 bin lira biriktirirseniz devlet de size 15 bin lira ev teşvik desteği sağlayacaktır. 26 Ağustos’tan itibaren açılan hesaplarda geçerli olacak uygulama ev alacak kişilerin üstündeki yükü biraz daha hafifletmeye yönelik bir çalışma.

Kendi adına ilk evini alanlara sağlanacak ev teşviği için bazı şartlar koşuldu. Buna göre 26 Ağustos’tan itibaren açtığınız konut hesabınıza 3 yıl boyunca düzenli olarak birikim yapıp para yatırmanız gerekmektedir. 3 yıl düzenli birikimin ardından ev alanlara devlet katkısı ödenecek. Ayrıca 5 yıl düzenli birikim yapıp 75 bin lira biriktirenlere ise 15 bin TL devlet teşvik verecek.

Bankalar ise şimdiden konut hesabı çalışmalarına başladı. Herhangi bir bankaya giderek konut hesabı açılabilecek. Müşteri, birden fazla konut hesabı açtıramayacak. Ödemeler ise ilk başta 75 bin yatırıyım, teşviğimi alıyım şekilde işlemeyecek. İlk başta yatırılan para en fazla 30 bin olacak. Daha sonra konut hesabına her ay düzenli olarak ödeme yapılması istenecek. Düzenli ödemelerde ise aylık en düşük tutra 250 lira, en fazla tutar 2 bin 500 lira olarak belirtildi. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.