Ev Projesinde Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 0.53 Oranından Daha Düşük Olacak

Ev Projesinde Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 0.53 Oranından Daha Düşük Olacak

Devletin 20 Yıl Vadeli Ev Projesinde Konut Kredisi Faiz Oranları Yüzde 0.53 Oranından Daha Düşük Olacak

Dar gelirli vatandaşların konut sahibi olmaları adına TOKİ tarafından yapılan üretilken konutlara ek yeni bir projenin müjdesi geldi. 

Söz konusu proje TOKİ tarafından sağlanan standart şartların aksine daha uygun imkanlarla dar gelirli başta asgari ücretle çalışan vatandaşların ev sahibi olmalarını amaçlayacak. 

Yaklaşık 7 milyon asgari ücretli çalışan ile birlikte tüm dar gelirli vatandaşları yakından ilgilendiren ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından müjdelenen konut projesine ilişkin  olarak ele aldık. Haberimizde söz konusu projenin en önemli basamağını oluşturan konut kredisi faiz oranlarını değerlendirdik. 

ASGARİ ÜCRETLİLER İÇİN KONUT PROJESİ

Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak tarafından müjdesi verilen konut projesinde yıllık 100 bin kişinin ev sahibi olmasının amaçlandığı belirtildi. Bakan Albayrak konuşmasında söz konusu projede Toplu Konut idaresi Başkanlığı'nın da yer alacağını duyurdu. 

Bakan Albayrak tarafından yapılan konuşmanın en önemli detayı ise faiz oranları ve vade konusunda oldu. İşte Hazine ve Maliye Bakanı Berat Albayrak'ın konuşmasının o bölümü;

""Asgari ücretli, dar gelirli vatandaşları ev sahibi yapacak finansman modelinin altyapısını hazırladık. 20 yıl vadeyle, Türkiye'de uygulanmış tarihin en düşük faiz oranıyla. Kira hatta kiradan daha ucuz maliyetle asgari ücretliyi dar gelirliyi ev sahibi yapacak finansal altyapıyı tamamladık"


  Hazine ve Maliye Bakanı berat Albayrak tarafından yapılan konut kredisine dair açıklamasının ardından yeni projede faiz oranlarının hangi seviyede olacağını değerlendirdik. 

Bakan Albayrak'ın konuşmasında faiz oranlarına dair yer alan en önemli ifade Türkiye tarihinde uygulanmış en düşük faiz oranı ifadesi oldu. Bu ifade kapsamında asgari ücretli ve dar gelirli vatandaşlara sağlanacak kredi oranının, 2012 yılında uygulanan yüzde 0.57, yüzde 0.56 ve yüzde 0.53 oranlarından daha düşük olması bekleniyor. 

Bu kapsamda yılda 100 bin vatandaşın ev sahibi olması beklenen konut projesinde öne çıkan faiz oranı ise yüzde 0.50 veya yüzde 0.49 oranları olarak öne çıkıyor. 

Maliye Bakanı berat Albayrak tarafından açıklanacak projeden anından haberdar olmak için bizi takip edin

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.