Evde karantina dijital mobil uygulama

Evde karantina dijital mobil uygulama

EVDE KARANTİNAYA DİJİTAL TAKİP GELİYOR! "HASTALARIMIZ BU UYGULAMAYI İNDİRMEK ZORUNDA"

Sağlık Bakanı duyurdu! Hastalar dijital yöntemle takip edilecek
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Bilim Kurulu toplantısının ardından basın mensuplarına önemli açıklamalarda bulundu. Bakan Koca düzenlendiği basın toplantısında koronavirüs vakalarının tespit edilebilmesi için cep telefonlarına yüklenecek bir takip uygulaması geliştirildiğini söyledi.
 

 
Sağlık Bakanı Fahrettin Koca koronavirüsü salgınında alınacak önlemler kapsamında basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Koronavirüse yakalanan hastaların takip edilmesi amaçlı cep telefonu uygulaması geliştirme hazırlığında olduklarını duyurdu.

“DİJİTAL YÖNTEMLE TAKİP EDİLECEK”
Evde izole edilmesi gereken hastaların ‘dijital yöntemle takip edileceğini’ ifade eden Bakan Koca, “Gerekirse hemen kendisini uyaracağım bir sistemin hazırlıklarını tamamladık. Vakaların izole olmalarını, evde takibini, hareketliliğini, dışarı çıkıp çıkmadığını görmek üzere bir aplikasyon geliştirildi. Bu sistemin ayrıntılarını daha sonra açıklayacağım” diye konuştu.

Uygulamanın basın toplantısında yer alan tanıtım görselinde ‘aile takibi’ ile ‘risk bölgeleri’ kategorilerinin bulunduğu görülüyor.


 
Bakan Koca, bir soru üzerine cep telefonu uygulamasının üç operatör tarafından sağlandığını takibi bakanlığın yapacağını açıkladı.

“İZOLE OLMAYI HATIRLATAN”
Bakan yeni uygulamayı şu sözlerle açıkladı:

“Vakalarımızı takip etmek için, izole olmalarını görmek üzere bir çalışma yaptık. Bu üç operatör ve BTK’nın (Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu) iş birliğiyle olan bir tablo. Önümüzdeki 1-2 gün içerisinde devreye girecek. Bir aplikasyon geliştirildi, hastalarımız indirmek zorundalar.

“Hem takip, hem de kendi durumlarını anlık görebilecekleri bir sisteme geçmiş oluyoruz. Hareketliliği gördüğünde bir mesajla kendisini uyaran, evde izole olmasını hatırlatan ve devamında gerektiğinde emniyet kuvvetlerinin de devreye gireceği bir sistemden bahsediyorum. Önümüzdeki bir iki gün içerisinde İletişim Başkanlığımız da açıklamalar yapmış olacak.”


 
Bakan Koca, BTK ile üç cep telefonu operatörünün iş birliği içinde geliştirilen ‘Hayat Eve Sığar Uygulaması’nın nasıl işleyeceğine ilişkin birkaç gün içinde açıklama yapılacağını söyledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.