EVET ÇIKARSA KADRO HAYAL

EVET ÇIKARSA KADRO HAYAL

EVET ÇIKARSA KADRO HAYAL

Taşerona kadro konusunda son dakika gelişmeleri gelmeye devam ediyor. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, 16 Nisan tarihinde gerçekleşecek referandum öncesinde taşeron işçileri uyardı. Kılıçdaroğlu, anayasa referandumundan evet çıkarsa kadro hayal olur dedi.


Taşeron işçilerin kadro beklentisi devam ediyor. 16 Nisan tarihinde gerçekleşecek olan anayasa referandumu öncesi kadrom müjdesi bekleyen çalışanların beklentileri boşa çıktı. Hükümet cephesi taşeron konusunda “çalışmalar devam ediyor” dışında bir açıklama yapmamakta kararlı. Konu ile ilgili bir başka görüş ise CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’ndan geldi. Kılıçdaroğlu, referandumda ‘EVET’ çıkması durumunda kadronun hayal olacağını söyledi.

Kemal Kılıçdaroğlu açıklamalarında işçi sendikalarını eleştirirken referandum öncesinde sendikaların kadro yolunda hiç bir çalışma yapmadığını dile getirdi. Kılıçdaroğlu, 1 milyonun üzerinde taşeron işçi ve ailelerinin referandumda ‘HAYIR’ oyu kullanmaları gerektiğini savundu.

Kılıçdaroğlu’ndan Taşeron Açıklaması
1 milyonun üzerinde taşeron işçi var. Bu değişiklik, taşeronların sorununu çözüyor mu? Hayır. Bu işçi sendikalarından niye bir ses çıkmıyor? Yani işçinin hakkını bir tek ben mi savunacağım? İşçi kardeşlerime sesleniyorum, kıdem tazminatının güvencesi bir kişinin emrinde mi olsun? Yoksa meclisin güvencesinde mi olsun? Eğer ben bir kişinin emrinde olsun istiyorum, diyorsan, gidip evet verirsin. Ancak o zaman asgari ücretten şikayet etmeyeceksin.

TAŞERONA KADRO GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN TIKLAYINIZ

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum