Evi Olanlar Dikkat! Son Gün 31 Temmuz...

Evi Olanlar Dikkat! Son Gün 31 Temmuz...

Evi Olanlar Dikkat! Son Gün 31 Temmuz...

MGC Legal Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Av. Mustafa Güneş son günlerde kamuoyu gündeminde yer alan emlak vergilerindeki değer artışına ilişkin açıklamalarda bulundu. Güneş, emlak vergilerine itiraz için son tarih olarak 31 Temmuz'u işaret etti.

Emlak Vergisi Kanunu uyarınca dört yılda bir hesaplanan emlak vergisi oranlarında 2018 yılı için öngörülen bedellerin eskiye oranla dört, hatta beş katına çıkması üzerine MGC Legal Hukuk Bürosu açıklamalarda bulundu.

İtirazlar için son günün 31 Temmuz olduğu bildirildi. MGC Legal Hukuk Bürosu Yönetici Ortağı Av. Mustafa Güneş gündemdeki emlak vergisi artışlarına ilişkin “213 sayılı Vergi Usul Kanunu ve 1319 sayılı Emlak Vergisi Kanununa göre Türkiye’de bulunan tüm binalar, araziler ve arsalar emlak vergisine tabidir.

Emlak vergisi oranları, Emlak Vergisi Kanununun 11. maddesine göre tespit edilmektedir. Tespit işlemi Emlak Vergisi Kanununun 29. maddesinde gösterilen usule göre hesaplanan vergi değeri esas alınarak yıllık olarak yapılmaktadır. Vergi değeri ise Takdir Komisyonlarınca dört yılda bir kez hesaplanmaktadır.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.