EYT den 31 Mart yerel seçim manifestosu

EYT den 31 Mart yerel seçim manifestosu

EYT den 31 Mart yerel seçim manifestosu

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) 31 Mart Pazar günü yapılacak yerel seçim öncesi yazılı bir açıklama yaparak seçim manifestosu yayınladılar. EYT'lilerden oluşan dernek açıklamasında hiçbir siyasi parti ile bağları bulunmadığının altını çizerek, "31 Mart'ta sandıkta tercihimizi, bizi dinleyen, anlayan ve yanımızda duranlardan yana kullanacağız" dedi.

EYT-SYDD Yönetim Kurulu imzalı açıklamada EYT sorununu gündeme taşıyan basına, yazar ve gazetecilere teşekkürlerini ileterek sonuç ne olursa olsun mücadeleye devam edeceklerini duyurdu.

Her seçim döneminde tüm siyasi partilerinde gündeminde olduklarını, vaad olarak beyannamelerde yer aldıklarını, mağduriyetlerinin açıkça dile getirildiğini fakat bir türlü çözüme kavuşamadıklarını belirten EYT Derneği, sorunlarıyla baş başa bırakılmış Türkiye Cumhuriyeti’nin öz evlatları olduklarını dile getirdi. Geçmiş yıllarda grup ve platform olarak sürdürdükleri mücadelenin amacına değinen EYT Derneği Yönetimi "Amacımız 08.09.1999 yılı 4447 sayılı yasanın iptali ve ABO oranlarının eski seviyelere getirilmesidir. 2015 yılında Türkiye Cumhuriyeti’nin yasaları çerçevesinde kurulan EYT SYD Derneği, haklı davamızın mücadelesini sürdüren legal bir Sivil Toplum Kuruluşudur. Bizler, yaptığımız bütün toplantıları yasalara uygun olarak gerçekleştirirken, her söylemimizde hiçbir siyasi ideoloji veyahut partiyle alakamızın olmadığını, olamayacağını, ideolojik hesaplaşmaların içerisinde asla bulunmayacağımızı, eylem ya da protesto yapmayacağımızı ve içimizdeki mağdurların tüm siyasi partilerin potansiyel seçmeni olduğumuzu açıkça ifade ettik" dedi.

"HAKKIMIZIN PEŞİNDEYİZ, ALIN TERİMİZİN DAVASINI SAVUNMAK BOYNUMUZUN BORCU"
EYT'liler adına EYT-SYDD'den yapılan açıklamada sadece hak edilmişin peşinde olduklarını belirtterek "Emeğimizin, alın terimizin davasını savunmak boynumuzun borcudur" ifadesini kullandı. Bununla birlikte yaklaşan seçim sürecinde Türk Milleti olarak yerel yönetimler için oy kullanacaklarını, ikaz ve tepkilerini bu yolla dile getirebilme şanslarına sahip olduklarını ifade eden dernek "Açıkça ifade ediyoruz ki, bize yakışan en güzel tepki demokratik hakkımızı kullanırken; sandıkta tercihimizi, bizi dinleyen, anlayan ve yanımızda duranlardan yana kullanmamız olacaktır. Söz hakkımızı elde etmemiz için seçime mutlaka katılım sağlamamamız ve oylarımızı geçerli şekilde kullanmamız gerekmektedir. Bu hususta aşırı ihtimam gerektiğinin altını bir kez daha çizmek istiyoruz" diyerek Emeklilikte Yaşa Takılanların geçerli oy kullanma çağrısı yaptı.

"EYT'LİLERE DESTEK OLAN HERKESE TEŞEKKÜRLER"
"Gerek sosyal medyada gerekse sahada bu hak arayışında bizimle birlikte emek harcayan, varklıklarıyla ‘buradayız’ diye haykırani el ele, yan yana, gönül gönüle adeta yumak olan tüm kardeşlerimize sonsuz teşekkürler ediyoruz ve her birine sonsuz minnettarız" cümlelerinin yer aldığı açıklamanın devamında "Ayrıca mecliste haklı davamızı dile getiren vekillerimize, bize desteğini esirgemeyen basına, yazar ve gazetecilere sonsuz teşekkürlerimizi sunuyoruz" ifadeleri ile EYT'lilere yapılan haksızlıkları dile getiren ve destek veren herkese teşekkürlerini sundular.


"MÜCADELEMİZ SÜRECEK"
Sonuç ne olursa olsun mağlup sayılmayacaklarını söyleyen dernek yönetimi açıklamasının sonunda "Bizler ümidimizi asla kaybetmeyeceğiz, başımızı her daim dik tutarak mücadelemizi sürdürürken yılmayacağız, yorulmayacağız ve tek yürek halinde sonuç alana kadar bir arada olacağız" sözleriyle mücadelenin süreceğine dikkat çekti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum