EYT Derneğinin Para Kaynağını Haber Yaptılar!

EYT Derneğinin Para Kaynağını Haber Yaptılar!

EYT Derneğinin Para Kaynağını Haber Yaptılar!

Son 4 ay içerisinde onlarca toplantı düzenleyen derneğin ev sahibi daha çok CHP'li belediyeler oldu.

Yeni Şafak'ın O Haberi:

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) vatandaşların sesini duyurmak iddiasıyla kurulan EYT SYDD (Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği) CHP'nin istismar alanına dönüştü. 3 ayda 20 toplantı düzenleyen derneğin salonlara ödediği paranın kaynağı belirsiz. CHP'li belediyeler derneğe gayri resmi salon verirken toplantılara ulaşım da sağladı. Yeni Şafak'ın ulaştığı belediyelerin bazıları ücretsiz hizmeti kabul ederken bazıları açıklama yapmadı.

Yenişafak'tan M. Şakir Saraç Talha Menteş'in aktardıklarına göre emeklilikte yaşa takılan on binlerin haklarını savunma iddiasıyla kurulan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT SYDD), CHP'nin istismar alanına dönüştü. Son 4 ay içerisinde onlarca toplantı düzenleyen derneğin ev sahibi daha çok CHP'li belediyeler oldu. Para ödenerek kiralanan salonlar için kaynağın nereden bulunduğu ise merak konusu.

İYİ PARTİ-CHP İTTİFAKI SALONDA

EYT SYDD, önceki gün Ankara'da bir gösteri organize etti. Önce Anıtkabir'e giden katılımcılar, ardından Yeni Mahalle'deki Nazım Hikmet Kültür Merkezi'nde bir araya geldi. Buradaki program, emeklilikte yaşa takılanlardan daha çok CHP ve İYİ Partililerin gövde gösterisine dönüştü.

CHP-İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş toplantıda konuşma yaptı.

MANSUR YAVAŞ DA KATILDI


 
Çok sayıda CHP ve İYİ Partili milletvekilinin yanı sıra HDP ittifakı ile Meclise giren TİP milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay Mengüllüoğlu da programda hazır bulundu. CHP-İYİ Parti Ankara Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Mansur Yavaş ise sadece katılmakla kalmayıp konuşma da yaptı. "Mansur Başkan" sloganlarıyla kürsüye çıkan Yavaş, EYT ile ilgili vaatlerde bulundu. Bazı katılımcıların başında sarı işçi baretleri olması dikkat çekti.
TİP milletvekilleri Erkan Baş ve Barış Atay Mengüllüoğlu da toplantıya katıldı.

20 İLDE GÖSTERİ DÜZENLEDİLER

EYT SYDD, seçimlere sayılı günler kala toplantı sayısını arttırdı. Son 3 ay içerisinde 20'ye yakın il ve çok sayıda ilçede toplantı düzenleyen derneğe CHP açıktan destek oldu. CHP'li belediyeler, derneğin organizasyonlarına ya ücretsiz ya da yarı fiyatla yer tahsis etti. Taşıma konusunda da araçlarıyla yardımcı olan CHP'liler, gençlik kolları vasıtasıyla da katılım sağladı.

MEKANLAR HEP AYNI

Derneğin son toplantısı Ankara'da CHP'li Yeni Mahalle Belediyesi'ne ait Nazım Hikmet Kongre Merkezi'nde yapıldı. Yetkililerden aldığımız bilgiye göre, derneğe yüzde 50 indirim yapıldı. Başvurumuz üzerine 1600 kişilik toplantı için 7 bin 670 lira fiyat veren kongre merkezinin, 10 bin kişilik organizasyon düzenleyen dernekten ne kadar ücret aldığı merak konusu oldu. Derneğin, İstanbul Beşiktaş, Adana Seyhan, Aydın Söke, Tekirdağ Çerkezköy, Burdur, İzmir ve Bursa Nilüfer'de düzenlediği buluşmalarda da mekan hep CHP'li belediyelerin tesisleri. Belediyelerin bir çoğunu arayarak toplantılardan ücret alınıp alınmadığını sorduk, kimi belediye dernek olduğu için ücret almadığını beyan etti, kimi belediyeler açıklama yapmaktan kaçındı. Bilgi almak için derneğin internet sitesinde yer alan numarayı aradığımızda numaranın kullanılmadığı uyarısı ile karşılaştık. 

Kaynak nereden

Dernek bazı toplantılarını doğrudan yer kiralayarak yaptı. Kırşehir'deki toplantı Şehr-i Gül Düğün Salonu'nda gerçekleştirildi. Salona müşteri gibi başvurup 300 kişilik yemekli toplantı organize edeceğimizi söylediğimizde karşımıza 30 bin lira fiyat çıktı. Daha sonra "EYT'lilerden ne kadar aldınız?" sorusuna ise "Aldık birşeyler" cevabı verildi. Buna benzer toplantılar düzenleyen derneğin kaynağı nereden bulduğu merak konusu oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.