EYT Mağdurları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çözüm Bekliyor.

EYT Mağdurları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çözüm Bekliyor.

EYT Mağdurları Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan Çözüm Bekliyor.

Taşeron işçilerle ilgili konuşan Cumhurbaşkanı Erdoğan'dan, 1999 yılında çıkan kanunla emeklilik hakları ellerinden alınan mağdurlar çözüm bekliyor...

 

Taşeron işçilerin sorununa el atan Cumurbaşkanı Erdoğan'dan,  EYT mağdurları içinde çözüm bekleniyor.

 

1999 yılında çıkarılan bir kanunla emeklilik yaşı kademeli olarak yükseltildi. Kanunun ilgili hükmü Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edildiği için 2002 yılında yeni bir kanun çıkarılarak emeklilikte kademeli geçiş yeniden düzenlendi.

 

Bu düzenlemeyle 1999’dan önce işe başlayan sigortalıların emekli olacakları yaş sınırları kademeli olarak yükseltildi. Buna göre sigortalılar, prim ödeme gün sayısı ve yılını doldurmuş, emeklilik hakkını kazanmış olsalar bile, emekli aylığından yararlanmak için  belli bir yaşı beklemek durumunda bırakıldılar.

 

Bu sayı ise milyonlarca seçmeni ifade ediyor. Fakat ilk etapta emekli olacak kişi sayısının 400 bin civarında olduğu belirtiliyor. Bütçeye yük olan bir çok harcamanın yanında, EYT mağdurlarının emekli yapılmasının devede kulak olduğu belirtliyor. Özellikle Suriyeliler 30 milyar dolar harcandığı konuşulurken, kendi mağdurlarımızı görmüyorlar serzenişi hakim!

 

İnsanlar prim gün ve hizmet yılını doldurduğu halde, ne emekli olabiliyor ne de sağlıktan yararlanabiliyor.

 

Bu konuda STK'lar ve  siyasiler hükümete baskılarını sürdürüyor.  Prim gün ve hizmet yılını dolduranlar için her yıl yüzde 5 düşük maaşla emekli olma konusu gündemde.

 

EYT mağdurları özellikle Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'dan bu konuda çözüm bekliyor. Mağdur vatandaşlar, bir çok vatandaşın sorununa çözüm bulmaya çalışan, milyonlarca göçmen vatandaşa kucak açan Türkiye'nin, kendi vatandaşlarının bu sorununa Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın duyarsız kalmayacağına inandıklarını ifade ediyorlar.

 

Vatandaşlar e-devletten bu konuda isteklerini Cumhurbaşkanına Yazı sayfasından iletmeye devam ediyorlar. EYT'liler, 2019 seçimleri öncesi ise büyük bir mağdur kitle olarak ortada duruyor.

2018 KPSS VE PERSONEL-İŞÇİ- MEMUR ALIMLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

FACEBOOK KPSS 2018 PERSONEL ALIMLARI GRUBUNA ÜYE OLMAK İÇİN TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.