EYT Mağdurları Gönül Boran Özüpak’ın çağrısına uydu

EYT Mağdurları Gönül Boran Özüpak’ın çağrısına uydu

EYT mağdurları, EYT SYD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın çağrısına uyarak hummalı bir hazırlığa girişti

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma Derneği Başkanı Gönül Boran Özüpak, 17 Mart’ta İstanbul Maltepe’de gerçekleştirmeyi planladıkları 1 milyon katılım hedefli miting için Valilikten gelen cevap kağıdını paylaşmış, siyasi partilerin miting yapma durumlarına göre onlara öncelik verileceğini, mitinge iki gün kala bile kararlarını açıklayabileceklerini özetle söylemişti.

27 Şubat Çarşamba günü yapılan başvuruya, 4 Mart Pazartesi günü yanıt gelmişti. Gelen cevabı paylaşan Özüpak, EYT’lilere şu cümlelerle hazır olun demişti: “İstanbul valilik etkinlik büro amirliğinden, Etkinlik düzenlemek için verilen

BAŞVURUMUZA ait ALINDI BELGESİ teslim alındı. Şimdiki süreçte talebimiz Valilik tarafından onaylanma sürecine girmiş olup bu son bir hafta kalana kadar ONAY BELGESI beklenilebiliyor denildi.

Sürecin hızlı olması birçok ilde bunun için hazırlık yapılacağı için daha erken cevap verilmesini rica edildi, ancak bazen son iki gün kala bile dönüş yapıldığı belirtildi.

Gündem yoğun olduğu için siyasi partilerden gelebilecek bir taleple aynı gün ve aynı yer istenildiği takdirde önceliğin onlara verilme olasılığı da belirtildi. Ancak bizler her türlü hazırlığımızı tüm il temsilciliği ve gurupları olarak Mitingimizin olacağına yönelik eksiksiz ve tam olarak yapacağız. Sadece araç konusunda zor durumda kalınmaması için ücretli araç ayarlamalarında listeler hazırlanıp şirketlerle bu anlatılan doğrultuda irtibata geçilmesi önemle rica olunur.”

Bugün 10 Mart, belirlenen tarihe 7 gün kaldı ancak İstanbul Valiliğinden henüz başvuruya onay çıkmadı. Buna rağmen emeklilikte yaşa takılan vatandaşlar, 81 ilin tümünde miting 17 Mart’ta olacakmış gibi hazırlanıyor. Valilikten olumsuz sonuç gelme ihtimalini ya da tarihte olası değişikliği de göze alan EYT mağdurları geri adım atmıyor.

Pek çoğu belki daha önce sosyal medyada aktif zaman geçirmeyen ancak mağduriyetleri ekseninde oluşan örgütlenme sonrası bu mecrayı en aktif ve bilinçli kullanan kitle olan EYT, Facebook ve Twitter’da mitinge yönelik hazırlıklarını paylaşıyor, “Ölmek var, dönmek yok” diyor.

Hükümet ısrarla EYT’yi gündemine almazken emeklilikte yaşa takılanlar, gündemlerine girmekte kararlı. 1 milyon hedefli miting, EYT’nin 31 Mart yerel seçimleri öncesi son kozu olacak. Eğer bu miting sonrası da hükümetin gündemine girmeyi başaramazlarsa önemli bir kısmı daha önce AKP ya da MHP’ye oy vermiş EYT mağdurları, sandıkta Cumhur ittifakına Nisan 1 şakası yapacaklarını, şakalarının olmadığını söylüyor. kocaeli barış

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
2 Yorum