EYT Son Dakika: EYT Hakkında Kritik Açıklama!

EYT Son Dakika: EYT Hakkında Kritik Açıklama!

EYT Son Dakika: EYT Hakkında Kritik Açıklama!

Hizmet-İş Sendikası 13. Olağan Kurulu'nda Emeklilikte Yaşa Takılanlarla ( EYT) ilgili önemli açıklamalar yapıldı.

Hak-İş Konfederasyonu Genel Başkanı Mahmut Arslan, konfederasyon bünyesinde bulunan Hizmet-İş Sendikası 13.Olağan Genel Kurul’a katıldı. Burada bir konuşma yapan Arslan’ın gündeminde emeklilikte yaşa takılanlar vardı. EYT sorunun IMF politikalarının etkili olmaya başladığı zaman ortaya çıktığına dikkat eden Arslan, kritik açıklamalar yaptı.

 

Türkiye’nin IMF ile 17 kez anlaştığına vurgu yapan Mahmut Arslan, bu 17 anlaşmanın hepsinde Türkiye’nin siyasi krizler, ekonomik krizler, işçi ve memur yoksullaşması, adaletsizlik artması, gelir dağılımının eşitsiz bir hale gelmesi gibi önemli sorunlarla boğuşmak zorunda kaldığını hatırlattı.

Şimdilerin en büyük tartışma konularından biri olan emeklilikte yaşa takılanların da IMF politikalarının ürünü olduğuna vurgu yapan Arslan, IMF dayatması ile emeklilikte yaşa göre kademeli geçişin başladığını ve bugün doğan mağduriyetlerin temelinde de bunun olduğunu söyledi.

Hak-İş olarak bu nedenlerle Türkiye’nin yeniden IMF ile anlaşmasına veya anlaşma yoluna girmesine karşı olduklarını söyleyen Arslan, kendilerinin yıllarca sendikal hareketler içinde ‘IMF defol!’ diyerek uzun mücadeleler ve eylemler yaptıklarının altını çizdi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.