EYT Yasası Bu Meclis’ten Çıkacak

EYT Yasası Bu Meclis’ten Çıkacak

EYT Yasası Bu Meclis’ten Çıkacak

.CHP genel başkan yarımcısı Veli Ağbaba, Türkiye’nin ve Malatya’nın gündemine dair çeşitli açıklamalarda bulundu. Veli Ağbaba, Türkiye’de bulunan emeklilerin yarısından fazlasının asgari ücretin altında maaş aldığından, dul ve yetimlerin büyük bir kısmının halen 1000 liranın altında maaş aldığından ve bu vatandaşların yaşadıkları geçim sıkıntılarından bahsetti. Emeklilerin ve dul ve yetim maaşı alan kişilerin acilen hayat şartlarının iyileştirilmesi gerektiğinin altını çizdi.

Asgari ücretin artmasını nasıl sağladıysak, 3600 ek gösterge de EYT de aynı şekilde meclisten çıkacak!


Ağbaba, her yerde dile getirmiş olduğu EYT meselesini tekrar gündeme getirdi ve her yerde de gündeme getireceğinden bahsetti. EYT’yi çözmesi gereken kişilerin kaçtıklarını, ancak nereye kaçarlarsa kaçsınlar bu meseleden kurtulamayacaklarını, eninde sonunda EYT yasasının çıkarılacağını açıkladı. Ağbaba, EYT’yi ve 3600 ek gösterge kararlarını o meclisten çıkaracaklarını tekrar tekrar vurguladı.

3600 ek göstergenin seçim öncesinde vaat edildiğini ancak halen bu konuda çalışma yapılmadığını ve bu konunun da takipçisi olduğunu belirtti. 3600 ek gösterge polise, memura, öğretmene, astsubaylara, infaz koruma memurlarına ve din görevlilerine verilecekti. Bu konuda henüz bir çalışma yapılmadı ve bir açıklama da gelmiyor. Ağbaba ise bu konudaki mücadelesini sonuna kadar sürdüreceğini ve bu meseleyi sürekli olarak gündemde tutacağını belirtti.
 
EYT ve 3600 ek gösterge konusunda henüz çalışma yapmayan hükümeti ve devleti eleştiren CHP genel başkan yardımcısı Veli Ağbaba, mecliste yapmış olduğu konuşmasından bu işin peşini bırakmayacağını ve sürekli olarak gündemde tutacağını belirtti. CHP’nin asgari cüret zammını meclisten çıkardığına değindi ve tıpkı bu zam gibi EYT’yi ve 3600 ek göstergeyi de meclisten çakacaklarını savundu. Bu konuda vatandaşların isteklerinin her zaman dile getiriliğini ancak bir çalışma yapılmadığını biliyoruz. EYT yüzünden mağdur olan yüzbinlerce vatandaş, meclisten bu konuda alınacak olumlu kararları merakla bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum