EYT yönetimde değişiklik, gündem maddelerinde değişiklik..

EYT yönetimde değişiklik, gündem maddelerinde değişiklik..

Federasyon, tüzük kurultayı, EYT yönetimde değişiklik, gündem maddelerinde değişiklik..

EYT SYDD, olağanüstü toplantısını gerçekleştirerek tüzük değişikliğine gitti, federasyon olma kararı aldı, yönetim kurulunu değiştirdi. İlk aşamada Kocaeli ve Gebze’nin de içinde bulunacağı 12 dernek kurulacak, sonrasında federasyon aşamasına geçilecek 

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, olağanüstü toplantısını gerçekleştirerek federasyon olma kararı aldı ve derneği federasyona taşıyacak yönetim kurulunu belirledi. Bundan sonraki aşama Kocaeli ve Gebze’nin de aralarında bulunduğu 12 derneğin kurulması.

Bu aşamanın ardından federasyon, gerçekleştirilecek genel kurul ile resmen kurulmuş olacak. Aylık bağlama oranlarındaki düşüklük, kıdem tazminatının fona devredilmek istenmesi, bireysel emeklilik sigortasının zorunlu hale getirilmeye çalışılması, staj mağduriyetleri gibi pek çok problemi de içine katacak olan Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Federasyonu’nun kıvılcımı bugün yakıldı.

Bolu’da gerçekleştirilen 2 günlük kampta alınan federasyonlaşma kararıyla ilgili adım atılmış oldu. Dernek merkezinde gerçekleştirilen olağanüstü toplantıda tüzük değiştirildi, derneği federasyona taşıyacak yönetim ve denetim kurulları belirlendi. Toplantıda 11 gündem maddesi görüşüldü ve karara bağlandı.

Açılış ve yoklama ile başlayan, divan seçimi ile devam eden, saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı’nın okunması ile süren toplantının 4. maddesi tüzük değişikliğiydi. Tüzüğün değişmesi sonrası federasyona üyelik, iktisadi işletme kurulması için yönetime yetki verilmesi, dernek organlarının seçilmesi, üye aidatlarının belirlenmesi, çalışma komitelerinin kurulması yetkisinin verilmesi kararlaştırıldı.

Toplantı dilek ve temennilerin ardından sona erdi. EYT SYDD Genel Başkanı Gönül Boran Özüpak’ın başkalığında gerçekleştirilen toplantıda, ilk aşamada 12 dernek kurulacağı açıklandı. Bu dernekler arasında Kocaeli ve Gebze de var. Öte yandan İstanbul’daki derneği kapatılmayacağı, başına bir başkan atanacağı, Federasyon için ayrı yönetim oluşturulacağı öğrenildi. Mücadeleden vazgeçmeyen, yaptığı mitinglerle, toplantılarla hükümetin gündemine giremese de ülkede seçim sonucu değiştirecek güce sahip olduğunu kanıtlayan EYT SYDD, federasyonlaşma sonrası çok daha etkili bir mücadeleye girişecek.

EYT SYDD’nin derneği federasyonlaşmaya götürecek yeni yönetim ve denetim kurulu şöyle:

YÖNETİM KURULU (ASİL) Gönül Boran Özüpak (Başkan) Mustafa Avcı Savaş Öztel Serpil Şahin Adem Karlı

YÖNETİM KURULU (YEDEK) Levent Atacan Hüseyin Öntal Mehmet Gençağa Ferah Ahmet Işık Eylem Karaman

DENETİM KURULU (ASİL) Nazif Çalıkoğlu Mete Gülşen Arzu Lastikçi

DENETİM KURULU (YEDEK) Berati Durak Zarife Köknaroğlu Ülkü Altaş

Kocaeli Barış Gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.