EYT'de Sona Gelindi!

EYT'de Sona Gelindi!

EYT'de Sona Gelindi!

Sosyal Güvenlik Uzmanı İşcan, "Emeklilikte yaş sorununun sonuna gelindiğini düşünüyorum" dedi.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar (EYT) hakkını aramaya devam ediyor. Emekli olmayı bekleyen EYT'liler geçen hafta sonu İstanbul’da yaklaşık 30 bin kişinin bir araya gelmesiyle toplanmıştı. Peki, EYT’lilerle alakalı toplantıda neler oldu? Emeklilikte yaşa takılanların sorunları çözülecek mi?

Tv5 ekranlarında Fatih Yedier'in sunduğu "Çalışma Hayatı" programının daimi konuğu Çalışma ve Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan, Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaşların toplantısını ve 5-6 yıldır devam eden sorunu değerlendirdi.

“EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLARIN TALEPLERİ GÖZ ARDI EDİLEMEZ”

Sosyal Güvenlik Uzmanı Mustafa İşcan, EYT’lilerin sesinin artık daha gür çıktığını belirterek, “Geçen hafta gerçekleştirilen ve EYT’lilerin düzenlediği toplantıda 25-30 bin kişi adeta gündemi salladı. Bu konu artık göz ardı edilemez. Emeklilikte yaşa takılanların belli hakları gasp ediliyor. Bir orta yol bulunulması gerek. EYT’lilerin artık dikkate alınması gerek.” diye konuştu.

“EYT SORUNU DAHA FAZLA GÜNDEME GELECEK”

"Şuanda ekonomik kriz bahane ediliyor ama konunun yetkililer tarafından acilen değerlendirilmesi lazım" diyen İşcan, "Sürekli EYT ile ilgili önergeler veriliyor ama birçoğu reddediliyor. Hatta bazı partilerin seçim beyannamesinde olmasına rağmen önergeler reddediliyor. Muhalefet partilerinin önergeleri önce destekleniyor sonra destek geri çekiliyor. İnşallah geçtiğimiz hafta gerçekleştirilen toplantı gibi benzer toplantılarla EYT sorunu daha fazla gündeme getirilecek. Emeklilikte yaş sorununun sonuna gelindiğini düşünüyorum” dedi.

milli gazete

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.