EYT’den şehir harekatı! Mücadele katlanarak büyüyor

EYT’den şehir harekatı! Mücadele katlanarak büyüyor

EYT’den şehir harekatı! Mücadele katlanarak büyüyor

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, milyonlarca EYT’linin umudunu, mücadele azmini canlı tutmak için elinden geleni yapıyor.

Hükümet, “Gündemimizde yok”, “Erken emeklilik istiyorlar”, “Maliyet çok yüksek” gibi açıklamalarla umut kırsa da EYT SYDD, “Hak verilmez, alınır düsturu” ile hak mağdurlarının birliğinden aldığı bu gücün parçalanmasına izin vermiyor. Bu mücadelenin sonunda kazanılmış haklarını geri alacaklarına inanan EYT SYDD, bugüne kadar kimi şehirlerde toplantılar gerçekleştirdi,

İstanbul’da 2 dev mitinge imza attı, imzalar topladı, partilerle görüştü, kapısını çözüm için hep açık bıraktı ancak hükümet tarafından bir türlü dikkate alınmadı ve 31 Mart yerel seçim sonuçları, EYT’nin etkisini ortaya koydu.

AKP, pek çok önemli kalesini kaybetti. 23 Haziran’da İstanbul seçimlerinin yenilenecek olması EYT’nin umutlarını tekrar canlandırsa da AKP iktidarı, tavrında hiçbir değişikliğe gitmedi.

Hal böyle olunca da EYT’liler gemileri yaktı, 23 Haziran’daki tavrını, “Bu mağduriyet giderilmezse…” diyerek net bir şekilde ortaya koydu. SOSYAL MEDYADA ETKİLİ Hükümetin tüm umut kırıcı açıklamalarına rağmen EYT SYDD, EYT’lileri diri tutmayı başarıyor. ETY, mücadele azmini kaybetmedi. Ve bu mücadele ruhunu daha da hareketlendirecek adımlar, EYT SYDD’den hızla gelmeye devam ediyor.

Malumunuz EYT SYDD, kapsamını genişletecek, pek çok hak mağduriyetini kapsayacak bir federasyona dönüşmek üzere. Bu kapsamda pek çok ilde dernekler kurulacak. Temsilcilikler, derneğe dönüşecek. Mücadele hem genelde hem de yerelde güçlenerek sürecek. Tüzük kurultayı sonrası, federasyon olma çalışmaları hızla başlayacak. EYT, malumunuz yandaş medyanın ambargosu nedeniyle sesini sosyal medyadan duyuran ve bunda da çok etkili olan bir dernek. EYT SYDD, illerde kurulacak dernekler öncesi şehirlere özel Twetter hesapları açmaya başladı.

İL KOORDİNATÖRÜNDEN AÇIKLAMA Konuyla ilgili gazetemize konuşan EYT SYDD İllerden Sorumlu Koordinatör Alper Özüpak,

“Sosyal medyada daha hareketli olmak için şehirlerimizi de hareketlendiriyoruz. Etkileşimi artırmak, daha çok kişiye ulaşmak, sesimizi duyurmak, mücadelemize katmak amacındayız. Her şehre özel EYT SYDD adına Twitter adresi alıp bütün ülkeye EYT’nin ve hak mağduru arkadaşlarımızın sesi olmak için daha da kararlı olarak hareket edeceğiz” dedi. EYT SYDD, fena pres yapıyor, bastırıyor; bakalım bu durum ne gibi sonuçlar doğuracak…

EYT’nin şu anda aktif hale getirdiği (Diğer illerde de açılacak) Twitter adresleri şöyle: İSTANBUL https://twitter.com/@istanbulEytSydD ANKARA https://twitter.com/@AnkaraEytSydD İZMİR https://twitter.com/@izmirEytSydD BURSA https://twitter.com/@BursaEytSydD DENİZLİ https://twitter.com/@DenizliEytSydD SAMSUN https://twitter.com/@SamsunEytSydD AYDIN https://twitter.com/@AydinEytSydD

kocaeli barış gazetesi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.