EYT'liler için Erken Emeklilik Hamlesi!

EYT'liler için Erken Emeklilik Hamlesi!

EYT'liler için Erken Emeklilik Hamlesi! Yeni Sunulan Çözüm Önerisi ve Maaş Zammı

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların sorunlarının çözümü için talepler, tavsiyeler sık sık dile getirilirken bu alanda farklı biz öneri geldi. Emekli olamayan EYT'li vatandaşların corona virüs salgını sürecinde mağdur olabilecekleri konulara dair yapılacaklar açıklandı. Bu noktada EYT'li vatandaşların sorunlarının çözümlenmesi amaçlanırken erken emeklilik formülü dile getirildi. İşte binlerce EYT'li vatandaşın sorunlarına, bu sorunların çözümlerine ilişkin dile getirilen o çözüm önerileri.

 
Emeklilikte Yaşa Takılan (EYT) vatandaşların taleplerine ilişkin son yapılan açıklamalar bu alanda köklü bir düzenleme olmayacağını işaret etse de, EYT sorunun nasıl giderilebileceğine ilişkin değerlendirmeler gelmeye devam ediyor. Bu noktada EYT'li vatandaşların özellikle corona virüs sürecinde yaşayabilecekleri sorunları ve bu sorunlardan en az şekilde nasıl etkilenebileceklerine ilişkin gündemde yer alan son gelişmeleri haberimizde derledik. 

EYT Yasasının çıkarılması, bu alanda yeniden emeklilik düzenlemesi adına çalışmalar olması, corona virüs ile mücadele kapsamında EYT'li vatandaşların karşılaştıkları zoruluklara dair son gelişmeler. 

EYT DÜZENLEMESİNE DAİR SON ADIM TBMM'DE: KANUN TEKLİFİ

EYT'li vatandaşların yaşadıkları sorunların çözümü adına atılan son resmi adım kanun teklifi oldu. Cumhuriyet Halk Partisi tarafından verilen bir kanun teklifi corona virüs ile mücadele sürecinde CHP'li milletvekilleri tarafından dile getirildi. Bu konuda CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer EYT Konusuna dair açıklamalarda bulunmuş ve binlerce EYT'li vatandaşın zor bir süreç yaşadığını dile getirmişti. 

EYT'lileri çin Harekete Geçilmelidir

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer'in EYT konusuna dair yapmış olduğu konuşması:

“Bu teklifimiz kabul edilmiş olsaydı, şimdi yüz binlerce vatandaşımız bu mağduriyeti yaşamıyor olacaktı. Zararın neresinden dönülürse kardır. Bulunduğumuz ortam, EYT'lilerin mağduriyetinin giderilmesi için tüm şartların oluştuğu bir ortamdır. TBMM vakit kaybetmeden yüz binlerle EYT'linin yaşadığı mağduriyeti gidermek için yeni kanun teklifimizi yasalaştırmak için harekete geçmelidir”

 

EYT'LİLER İÇİN ERKEN EMEKLİLİK FORMÜLÜ

Emeklilikte Yaşa Takılan vatandaşların en temel talepleri emeklilik hakkı. İşe başladıkları süreçte uygulanan mevzauata göre emekli olmayı talep eden EYT'li vatandaşlar için son açıklamalar bu alanda bir adımın atılmayacağı yönünde olmuştu. Ancak bu noktada çalışmalarını sürdüren bazı gazeteciler sorunun çözümü için ek seçenekler sundular. 

EYT'li olan vatandaşların yaşadıkları sorunların çözümü için kesintili erken emeklilik çözümünü sunuldu. Bu çözüme göre uygulanabilecek düzenleme şöyle;

"Mevcut sosyal güvenlik uygulamaları katılaştırılmak yerine, rasyonel yumuşatmalarla esnek hale getirerek yine de emeklilik talebinde bulunan yaşından önce emekli olmak isteyenlere; nispi şekilde yaş tahdidine bağlı olarak emekli aylığında yıla bağlı azaltma yapılarak bu imkân tanınabilir olmalıdır."

EYT'LİLERE EMEKLİLİKLERİNE DAHA FAZLA MAAŞ TEKLİFİ

Bu alanda ayrıca EYT'li vatandaşlar için başka önerilerde dile getirildi. Bu kapsamda ilk öneri EYT'li vatandaşlar başta olmak üzere 50 yaşının üzerinde olanların çalışmaları durumunda daha fazla prim ödeyeceklerinden daha fazla emekli maaşı uygulanması getirilmesi önerildi.

 

ÇALIŞAN EYT'LİLERDEN VERGİ ALINMASIN ÖNERİSİ, MAAŞLARI YÜKSELSİN

Ayrıca iş bulamayan Emeklilikte Yaşa Takılanlar EYT'li vatandaşlar için ek teşvik önerisi sunuldu. Bu nokyada 50 yaş ve üzerinde ki vatandaşların aldıkları maaşlardan kesilen gelir vergisinde indirime gidilebileceği hatta tamamen kaldırılabileceği bu şekilde daha fazla maaş almaları sağlanabilir önerisi geldi. Bu öneri ile EYT'li vatandaşların çalışmalarının teşvik edilmiş olacak. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum