Eyt'liler: İşimiz Siyaset Değil

Eyt'liler: İşimiz Siyaset Değil

Eyt'liler: İşimiz Siyaset Değil

Emeklilikte Yaşa Takılanlar için son derece kritik görülen miting dün yapıldı. İstanbul Maltepe‘de bir araya gelen yüz binlerce EYT‘li haklarını aradı. Maltepe sahilindeki Orhangazi Şehir Parkı’nda bir araya gelen EYT mağdurları hep bir ağızdan taleplerini aradı.

Öncesindeki tartışmalara rağmen geniş bir katılıma ulaşan mitingde Emeklilikte Yaşa Takılanlar Derneği Başkanı Gönül Baran Özüpak da hazır bulundu. Ayrıca mitingde bazı dernekler, bazı siyasi partilerin temsilcileri, sendikalardan ve sivil toplum örgütlerinden pek çok isim de bulundu.

Alandaki vatandaşlar üzerlerinde ‘bizimkisi bir halk hikayesi’, ‘haklarımızı istiyoruz’, ‘erken emeklilik istemiyoruz’, ‘yasa artık çıksın’ yazılı pankart ve dövizler taşıyarak siyasilere mesaj gönderdiler.

İstiklal Marşı ve saygı duruşu ile başlayan mitingde bir de halk oyunları gösterisi yapıldı. Etkinlikte ayrıca dernek başkanı Özüpak önemli bir konuşma yaptı.

“Haklarımızı istiyoruz”
Özüpak konuşmasında, herhangi bir siyasi amaç taşımadıklarını, sadece haklarını istediklerinin altını çizdi. EYT’lilerin kendilerine destek vermek isteyen herkese kollarını açtığını söyleyen Özüpak, mağduriyetleri konusunda duyarsız kalınmayacağına ve bu durumun çözüleceğine emin olduklarını belirtti.

Kendilerinin eylem değil, izinli toplantı yaptıklarını söyleyen Özüpak, kimsenin amaçları konusunda art niyet aramaması gerektiğine işaret etti.

Program sonrası vatandaşlar olaysız bir biçimde dağıldı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.