EYT'ye umut veren açıklama

EYT'ye umut veren açıklama

EYT'ye umut veren açıklama

BBP Genel Başkanı ve Ankara Milletvekili Mustafa Destici, Meclis'te düzenlediği basın toplantısında EYT konusunda çağrıda bulundu.

Konunun Meclis gündemine alınması gerektiğini belirten Destici, şunları söyledi:

'EYT'LİLERİN HAKKI DA TESLİM EDİLECEKTİR'

"EYT'liler kesinlikle erken emeklilik istemiyorlar. Bunlar haklarının iade edilmesini istiyor. 99 öncesi işe başlayan bu grup işe başlarken, devlet kendilerine bir söz vermiş, anlaşmayı o şekilde yapmış. 25 yıl, şu kadar prim gün çalıştığın anda yaşa bakılmaksızın emekli olur denmiş.

Belli bir süre geçtikten sonra bunu değiştirmek ve şu kadar yaşa gelince ancak emekli olursunuz demek, maçın ortasında kural değiştirmekten başka bir şey değildir. Bu hükümet, bu iktidar, geçmişte hak mağduriyeti yaşamış pek çok hakkın mağduriyetini de gidermiştir, bu hakkı da teslim edelim. Konut edindirme yardımları iade edilmiştir mesela. Hakkı gasp edilenlerin hakkının iade edildiğine şahit olduk.

Bu anlamda güzel, hakkaniyetli işler yapıldı. Emin olun bu da onlardan biri olacaktır. Hükümete tavsiyemiz, burada inat edilmemesi, bu kuru inattan vazgeçerek bu mağduriyetin giderilmesini istiyoruz. Belki hemen bugün olmayabalir, neticede bir bütçe meselesi. Zaman içerisinde kademeli olsa da bu çözülebilir."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.