Fetö Mağdurları Dönüş Yolunda

Fetö Mağdurları Dönüş Yolunda

Fetö Mağdurları Dönüş Yolunda

Başbakan Yardımcısı Nurettin Canik'linin bugün yaptığı açıklamada: 15 Temmuz 2016 darbe girişimi sonrasında FETÖ/PYD terör örgütüne yardım eden maddi ve manevi destek sağlayan kamu kurum ve kuruluşundaki devlet mermurlarının 81 bini görevden alınmış olup bunların içerisinde mağduriyetlerinde olduğu bilinmekte. Canikli yaptığı açıklamada 15 Temmuz 2016 darbe girişimin ardından fetö terör örgütüne mensup oldukları iddiasıyla tutuklanan, açığa alınanlar ve görevden ihraç edilenler arasında mağdur olanlarında ayıklanarak kamu hükmünde kararnameyle düzeltileceğini açıkladı.

Fetö Terör örgütüyle bağlantısı olmadığını kanıtlayıp mağdur olduğunu bildirenler devlet memurluğuna geri dönüş yapabilecekler. Canikli’nin yaptığı açıklamada olağan üstü hal bitmiş olsa ve üzerinden 1 yıl bile geçmiş olsa çıkarılacak kanun hükmünde kararnameye başvurarak haklarının iadesini talep edebilecekler dedi.

Dönüş için başvuran kişilerin dosyasını Başbakanlık titizlikle inceledikten sonra görevleri iade edilebilecek olanlara varsa görevlerini iade edileceğini bildirdi. Yapılacak çalışmalarda fetö terör örgütünde Yönetici kademede olmayıp sadece sempatizan olanlar da önemli görevlerde kalmayacak ama hayatlarını idame ettirebilmeleri için bir mekanizma kurmayı düşündüklerini söyledi.

Bayram tatilinin bitmesiyle kararnamenin oluşturulması için çalışmalar başlatılacağını ve hızlı bir şekilde çıkarılarak mağduriyetlerin bir an evvel giderileceğini bildirdi. Fetö terör örgütünden dolayı vatandaşlarımız ayıklanmalı fetö’cü olmayanları kendi yaşamlarını düzene koymaları açısından hızlandıracağını bildirdi. Durumlar netleştiğinde hızlı adımlar atılarak kanun hükmünde kararnameyle yayınlayacağını ifade etti.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum