FETÖ’cü Memurların Hepsinin İsimleri Belli Olacak

FETÖ’cü Memurların Hepsinin İsimleri Belli Olacak

FETÖ’cü Memurların Hepsinin İsimleri Belli Olacak

15 Temmuz hain darbe girişimi sonrasında FETÖ’cü memur olduğu düşünülen 84 bin kişi açığa alındı. Bunlardan 8 bin kadarının da memuriyetine son verildi.

Normalde memuriyetten uzaklaştırma şekli her kurumda bir komisyon kurularak o komisyon isimleri belirler daha sonra da o kurumun bağlı olduğu Bakan onayı vererek şüpheli olduğu düşünülen memur görevinden uzaklaştırılırdı. Bu yöntemle işten çıkartmalar Dışişleri Bakanlığı ve Bilim ve Sanayi Bakanlığı’nda uygulandı. Fakat Binali Yıldırım, katıldığı televizyon programında farklı bir yöntem izleyeceklerini açıkladı.

Binali Yıldırım’ın açıkladığı yönteme göre çeşitli birimlerden Başbakanlık’a bilgiler geliyor. Bu bilgiler  Başbakanlık’ın düzenlemiş olduğu 13 kriter dahilinde Başbakanlık Müsteşarı başkanlığında kurulan bir ekip tarafından inceleniyor. 13 kriterlik bir değerlendirme sonucundan sonra “Şu kişilerin görevine son verilmiştir” deniliyor ve bu kişilerin listesi çıkacak olan Kanun Hükmünde Kararname’ye ekleniyor.

Benzer bir açıklamayı da Milli Eğitim Bakanlığı Müsteşarı Yusuf Tekin yapmıştı. Yusuf Tekin’in açıklamalarına göre Milli Eğitim Bakanlığı’nda görev yapmakta öğretmenlerden tespit edilen ve görevinden uzaklaştırılacak olan öğretmenlerin listesi Kanun Hükmünde Kararname ile yayınlanacak. 

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.