FETÖ’cü Taşeronlar Nasıl Tespit Edilecek

FETÖ’cü Taşeronlar Nasıl Tespit Edilecek

FETÖ’cü Taşeronlar Nasıl Tespit Edilecek

15 Temmuz  darbe girişimi sonrası kamu kurum ve kuruluşlarında başlayan temizlikten sonra sıra taşeron işçilere geldi. FETÖ yapılanmasıyla bağlantılı olduğu tespit edilen taşeron hizmeti veren firmaların, FETÖ ile yapısı kesin olarak belirlendi. Şimdi ise sıra bu şirkete mensup olan çalışanlara ve bu şirketlere geldi.

Hem askeri sınav soruları hem Kamu Personeli Seçme Sınavı sorularını çalarak milyonlarca kişinin hakkına giren FETÖ yapılanmasının kendisine ait taşeron hizmeti veren firmalar kurduğu tespit edildi. Bu firmaların kurumlardaki üst düzey yöneticiler sayesinde işçi alımı yaptığı da gün yüzüne çıkan olaylar arasında.

Devlet kamuda gerekli temizliği yaptı ve artık sıra bu firmalarda. FETÖ ile bağlantıları tespit edilenlerin belirsiz süreli iş sözleşmeleri iptal edilecek.

Peki Taşeron Yasasın’da Bir Gecikme Olacak mı?

Şu an için yasanın Meclis’e gelmesinde bir gecikme beklenmiyor. Yakın zamanda Meclis’e gelecek olan Taşeron Yasasın’daki asıl hedef tüm taşeronları kadroya almak iken yasanın Meclis’e bu temizlik bittikten sonra geleceği söylendi. Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı’na bağlı Toprak Mahsulleri Ofisi’nde görev yapmakta olan 283 taşeron işçinin FETÖ yapılanmasına mensup olduğu sebebiyle açığa alınan Personel Daire Başkanı İsmail Mandıracı tarafından işe alındığı tespit edilince bu işçilerin sözleşmelerinin yenilenmemesine dair bir karar verildi. Sadece bu bakanlıkla kalmayıp diğer bakanlıklara da sıçrayacak olan bu temizlikten sonra Taşeron Yasası Meclis’in gündemine gelecek. Kamupersoneli alımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.