FETÖ’nün İnternet Sitesine Giren Memurlar Takipte

FETÖ’nün İnternet Sitesine Giren Memurlar Takipte

FETÖ’nün İnternet Sitesine Giren Memurlar Takipte


FETÖ’ ye mensup binlerce memur tespit edildi ve bu memurların görevlerine son verildi. Kimilerine göre bunun yapılması yanlış, kimilerine göre ise sonuna kadar haklı bir karardı. Açığa alınan kişiler 17-25 Aralık’tan sonra FETÖ’ye yardım etmeye devam eden veya onu o tarihten itibaren destekleyen kişiler oldu.

FETÖ yapılanmasına mensup memurları tespit etmek için başka bir yöntem de kullanılıyor. Bu yöntemle üst düzey bürokratlar belirleniyor. Bu işlemi gerçekleştirebilmek için de son 3 senenin bilgi işlem arşivi soruşturmayı yürüten kişilerin elinde bulunmaktadır. Hangi büroktat, hangi internet sitesine girerek FETÖ’nün yayınladığı mesajları takip ettiyse onlar bu yöntem sayesinde keşfedildi.

Yakalananlardan bir örnek vermek gerekirse; bir vergi müfettişi FETÖ yapılanmasına ait olduğu bilinen bir haber sitesine (aktifhaber) bir yılda 25 bin giriş yaptığı tespit edildiği gün yüzüne çıktı. İncelemelerde sadece bu internet sitesi değil; FETÖ’ye ait olduğu bilinen internet sitelerini de takip ettikleri biliniyor.

FETÖ’cüleri tespit etmekte en ayrıntılı işlemleri Vergi Denetim Kurulu yapıyor. Bir vergi müfettişinin 4 ay içerisinde toplam 7 bin 500 kez FETÖ’ye ait bir internet sitesinde gündem takip ettiği görüldü. FETÖ üyelerini tespit etmek için tabi ki sadece internet arşiv bilgileri kullanılmıyor. Örgüt üyelerinin en çok kullanmış olduğu “By-Lock” adlı mobil uygulama da şifreli mesajlar çözülerek takibe alınmış durumda. By-Lock uygulaması FETÖ’cüleri tespit etmekte çok daha bir etkili yöntem, çünkü devlet kurumlarına sızan yaklaşık 40 bin örgüt üyesi bu şekilde tespit edildi. kamupersonelialımı

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum