Flaş! Ak Partide EYT Hazırlığı Başladı

Flaş! Ak Partide EYT Hazırlığı Başladı

Flaş! Ak Partide EYT Hazırlığı Başladı

AK PARTİ'de EYT hazırlığı başladı
 

Emeklilikte yaşa takılan (EYT) milyonlarca kişinin gözü kulağı Meclis'te... Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği, son iki gündür Meclis'te temaslarda bulunurken, muhalefet partilerinin ardından iktidarın da kendi çalışmasını başlattığı bildirildi. Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, "Meclis soruna bir çözüm bulacaktır. Bu yasanın çıkacağına inanıyorum" dedi.

EYT'lilerin mağduriyetlerini yıllardır Türkiye gündeminde tutan Sosyal Güvenlik Uzmanı Özgür Erdursun, konuyla ilgili son gelişmeleri enbursa.com'a anlattı.

'MUHALEFETİN TEKLİFLERİ HAZIR'

EYT konusunun şu anda Türkiye'nin bir numaralı gündem maddesi olduğunu belirten Erdursun, son dönemde muhalefet milletvekillerince verilen yasa tekliflerinin parti teklifi haline dönüştüğünü belirtti. Aynı zamanda CHP tarafından hazırlanan teklifin mimarı olan Özgür Erdursun, "EYT ile ilgili CHP, MHP ve İYİ Parti milletvekilleri yasa teklifleri verdi. Artık bu iş herkesi kapsayacak bir hal almış durumda. Çünkü MHP Grup Başkan Vekili, MHP adına da bir teklif verdi. CHP Genel Başkanı nezdinde bu konuyla ilgili artık CHP'nin EYT ile ilgili planları, projeleri ve kısa sürede Meclis'ten geçebilmesi için yapılacakları grup toplantısında anlatması EYT'lileri her geçen gün biraz daha heyecanlandırıyor" dedi.

Konunun artık iktidarın gündemine de girdiğini belirten Erdursun, şunları söyledi:

'AK PARTİ DE ÇALIŞMA YAPIYOR'

"Bununla ilgili sadece muhalefet partileri değil, AK PARTİ'nin de bir çalışma yaptığını öğrendik. AK PARTİ'de de şu anda bir çalışma başlatılmış durumda. Yani muhalefetin ardından iktidar partisi de EYT ile ilgili bir çalışma yapıyor şu anda. İlerleyen günlerde kendi çalışmalarını da ortaya koyacaklar. EYT'lilerin mağduriyetlerinin giderilebilmesi için muhalefetiyle iktidarıyla ortak bir çözüm bulacaklardır, diye düşünüyoruz."

'AN MESELESİ DİYEBİLİRİZ'

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği başkan ve yöneticilerinin Ankara'da, Meclis'te bu işi takip ettiğini kaydeden Erdursun, "Bize de gerekli bilgileri aktarıyorlar. Artık biz sadece sonucu bekliyoruz. TBMM'den geçecek, EYT mağduriyetini giderecek bir yasanın çıkmasını bekliyoruz. Sosyal Güvenlik Uzmanı olarak gerçekten de bu yasanın çıkacağına inanıyorum. An meselesi de diyebiliriz" diye konuştu.

GELİŞMELERİ KAÇIRMAMAK İÇİN MEMULARAHABER.COM U SIK SIK ZİYARET EDİNİZ. FACEBOOK SAYFAMIZI BEĞENİN EYT GELİŞMELERİNİ KAÇIRMAYIN TIKLAYIN TAKİP EDİN

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
18 Yorum