FLAŞ! ÇEŞİTLİ İLLERDEKİ 7 PMYO Kapatılıyor

FLAŞ! ÇEŞİTLİ İLLERDEKİ 7 PMYO Kapatılıyor

EMNİYET Genel Müdürlüğü, Türkiye’nin çeşitli il ve ilçelerinde bulunan 7 adet PMYO’yu kapatma kararı aldı.


Gerekçe olarak da hem bu okullarda ders verecek öğretim görevlisi eksikliğini hem de PMYO’ların standartların altında kalmasını gösterdi. Edinilen bilgilere göre; Emniyet’in kullanmadığı 7 bina önünüzdeki günlerde imzalanacak protokol karşılığında Adalet Bakanlığı’na devredilecek. Adalet Bakanlığı da bunun karşılığında Emniyete 500 ile bin kişi kapasiteli iki adet PMYO inşa edecek.

Açık cezaevi olabilir

Adalet Bakanlığı da alacağı 7 binayı ya açık ceza evi olarak kullanacak, ya da buralarda infaz koruma memuru yetiştirecek. İçişleri Bakanlığı kaynaklarından alınan bilgilere göre; Adalet Bakanlığı ile yapılan protokolde sona gelindi. Emniyet Genel Müdürlüğü, Eğitim Daire Başkanlığı’nın demirbaş listesini hazırlamasının ardından protokol imzalanarak bütün binalar Adalet Bakanlığı’na devredilecek.

Yeni PMYO yapılacak

Küçük şehirlerde bulunan PMYO’lardan memnun olmadıklarını belirten yetkililer buralarda özellikle öğretim görevlisi noktasında ciddi sıkıntılar çektiklerine dikkat çekiyor. Bundan dolayı öğrencilere yeterli düzeyde eğitim veremedikleri aktaran uzmanlar, bunun önüne geçilmesi içinde yeni merkezlerin üniversitesi bulunan ya da ulaşım sorun olmayan şehirlere kaydırma kararı aldıklarını dile getirdi. Ayrıca EGM, bazı şehirlere de PMYO inşa edecek. Yeni binalar 500 ve bin kişinin altında olmayacak. Yeni polis adaylarının çevreyle sıcak bir iletişim ağı kurması için her türlü imkânlar seferber edilecek.


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.