FLAŞ! Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT Konusunda Karar Verdi

FLAŞ! Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT Konusunda Karar Verdi

FLAŞ! Cumhurbaşkanı Erdoğan EYT Konusunda Karar Verdi

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan‘dan görüşme taleplerine yanıt buldu.

İşte EYT son gelişmeler.

Emeklilikte Yaşa Takılanlar Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği (EYT-SYDD) , önceki günlerde Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan görüşme talep etmişti. Erdoğan’ın bu talebi olumlu karşılamasının üzerine EYT-SYDD Erdoğan ile görüştü.

Görüşmede Cumhurbaşkanı’na kartlarını ve EYT dosyalarını verdiklerini söyleyen EYT Derneği, konu ile ilgili kritik açıklamalar yaprı.

KISA ZAMANDA RANDEVU VERECEK
Dernekten yapılan açıklamaya göre, EYT dosyalarını ve kartını alan Cumhurbaşkanı EYT’lilere randevu vermeyi de kabul etti. Bu kapsamda yakın zamanda EYT’liler ile Erdoğan arasında kritik bir görüşme yaşanacak.

eklilikte yaşa takılanların mağduriyetleri ve yürüttükleri mücadele artık tüm Türkiye tarafından bilinmekte. Bundan hiç şüphesiz ki EYT SYDD’nin ve Genel Başkan Gönül Boran Özüpak’ın katkısı büyük. EYT’lilerin örgütlü bir mücadele yürütüp, ellerinden alınan haklarının iadesi noktasında yürütülen mücadele, tarihe geçecek bir mücadele. Milyonların alana yığıldığı mitingler, günlerce TBMM genel kuruluna konu olmaları, düzenlenen toplantılar ve benzeri… Her ne yaptılarsa Cumhurbaşkanı ve AKP Genel Başkanı Recep Tayyip Erdoğan ile hükümet yetkililerin gündemine giremediler. 31 Mart yerel seçimleri öncesi istekleri gerçekleşmedi, bunun karşılığını oy güçleriyle gösterdiler ama nafile, yine gündeme alınmadılar. Aslında seçime etkileri biliniyor, güçlerinin farkına varılmış durumda ancak yine de hükümet geri adım atmamakta ısrarcı. Tüm bu umutsuzluğa düşüren tavra rağmen yılgınlığa düşmeyen

EYT SYDD

Genel Başkanı ve yönetimi, “Hak verilmez, alınır” düsturu ile her türlü girişimi yapmaktan çekinmedi, çekinmiyor. “KARTVİZİTİN BENDE”

Dün İstanbul’da gerçekleştirilen “İstanbul Biz Birlikte Türkiye’yiz” buluşmasına Fikr-Asım Fikir ve Düşünce Derneğinin davetlisi olarak katılan Gönül Özüpak, ısrarla 5 saat boyunca programın bitmesini bekledi ve milyonların sesini Erdoğan’a ayak üzeri de olsa anlatmak amacıyla önemli bir girişim yaptı. Erdoğan’ın yanına koruma ordusuna rağmen yanaşabilen Özüpak, “Sizi yanlış bilgilendiriyorlar, doğru bilgileri vermek istiyoruz, lütfen bizi bizden dinlemenizde ısrarcıyız, hak vereceğinizi biliyor ve inanıyoruz” dedi. Özüpak, Erdoğan’a bir dosya ve bir de kartvizit uzattı. Dosya, danışmanlara verildi, kartvizit ise bizzat Erdoğan tarafından alındı. Özüpak’ın kartvizitini cebine koyan Erdoğan, “Kartvizitin bende, görüşeceğiz” ifadelerini kullandı ve sonrasında korumalar Özüpak’ı uzaklaştırdı. EYT’nin derdinin seçim değil, geçim olduğunu gösteren bu hamle, EYT’lilerde heyecan yarattı.

CEBİNDEN NE ZAMAN ÇIKACAK! Milyonlara hitap eden bir derneğin muhatap alınacağına dair bu söz, geç bile kalınmış bir sözdü.

Erdoğan’ın bugüne kadar EYT’yi, EYT’lilerden dinlemesi gerekirdi. Olmadı ancak dün yaşanan gelişme de oldukça önemliydi. Şimdi merak edilen 23 Haziran seçimleri öncesi, Erdoğan; ayağına kadar gelen bu fırsatı değerlendirip; o kartviziti cebinden çıkarıp Özüpak’ı aratacak, davet edecek mi, EYT meselesine eğilecek, bir çözüm üretilmesi noktasında adım atacak mı; yoksa cebe konulan kartvizitin varlığı unutulacak, tüm bu çaba yine Erdoğan tarafından çöpe mi atılacak? Erdoğan ya seçim öncesi bir görüşme yapacak ya da seçimden sonra, EYT’nin gücünün tekrar test edilmesinin ardından o kartı cebinden çıkarmak durumunda kalacak! 23 Haziran’a sayılı günler kaldı, bekleyip göreceğiz.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.