FLAŞ! Devlet Memurluğu Kaldırılıyor! Taşerona Kadro Gelmedi!

FLAŞ! Devlet Memurluğu Kaldırılıyor! Taşerona Kadro Gelmedi!

Taşerona Kadro Gelmedi! Devlet Memurluğu Kaldırılıyor!

Taşerona kadro gelmedi ve devlet memurluğu kaldırılıyor

İYİ Parti Adana Milletvekili Kamu-sen Genel Başkanı İsmail Koncuk Türkiye Büyük Millet Meclisinde çevre kanununda yapılan düzenlemeler hakkında bir açıklama yaptı. Koncuk açıklamalarında bu düzenlemenin Anayasanın 128. maddesine aykırı olduğunu bu düzenlemenin amacının ise devlet memurluğunu ortadan kaldırmak olduğunu söyledi
 
AMAÇ DEVLET MEMURLUĞUNU KALDIRMAK
"Bakın, 2002 yılında kamuda 20 bin taşeron eleman vardı. İktidarınızın sonlarında bu sayı 1 milyon 150 bine ulaştı, bu rakamlara belediyeleri de dâhil ettiğimiz zaman, 1 milyon 150 bine çıktığını görüyoruz. Yani 2002 yılında 20 bin olan taşeron sayısı, iktidarınızın sonlarında 1 milyon 150 binlere ulaştı ki özel sektörü saymıyoruz. Bir düzenleme yaptınız, "taşerona kadro" dediniz.

Aslında burada amaç, devlet memurluğu kavramını ortadan kaldırmak. Yani, devlet memurluğunu sözleşmeli yapmak, taşeron eleman almak, devlet memurluğu kavramını ortadan kaldırma amacının adımlarıydı. Gerçi, bir kanuni düzenleme yaparak "taşerona kadro" dediniz ama özür dileyerek söylüyorum, onu da elinize yüzünüze bulaştırdınız.

Bu kadro verdiğiniz taşeronlar hâlâ mutlu değil, hâlâ kadro aldığına inanmıyorlar. Mesela, belediyelerde çalışan taşeron elemanlar, sürekli feryat içerisindeler, figan içerisindeler. KİT'ler hâlâ problem. Madem bir düzenleme yapıyorsunuz ve sizin dahliniz var, ortadan kaldırdığınızı iddia ediyorsunuz taşeronluğu. Taşeronluk nedir, biliyor musunuz?"

DEVLET MEMURLUĞUNA SAYGI DUYMANIZI İSTİYORUM 

"Taşeron sistem; insanların kemiğini, iliğini, istikbalini sömüren sistemin adıdır, sömüren sistemin adıdır ve bunu kurguladınız ve bunu ortadan kaldırdığınızı iddia ediyorsunuz ama adamakıllı bir düzenleme yapmadınız. Benzeri uygulamaları sözleşmelilik sistemine de aktarıyorsunuz. Sözleşmelilik sisteminin çıkmasının sebebi de aynı devlet memurluğu kavramına olan bakış açınız maalesef. Şimdi, dolayısıyla, böylesine düşünen bir siyasal iktidarın Anayasa'nın 128'inci maddesini tamamen göz ardı ederek bir düzenleme yapması gayet normaldir diyorum. Ama hepinizden devlet memurluğu kavramına saygı duymanızı istiyorum çünkü devlet memurları millet adına görev yapar, milletin malını korumak adına devlet memurluğu ihdas edilmiştir ama siz danışman firma yani bu denetleme işini de özel sektöre devrederseniz, devlet memurunun uhdesinde olan bir görevi de bir şekilde Anayasa'ya rağmen gasbetmiş olursunuz. Zaten bu madde Anayasa mahkemesine götürüldüğü takdirde iptal edilecek bir madde hükmündedir diyorum."

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.