FLAŞ EMEKLİLİKTE SÜRELER KISALIYOR!

FLAŞ EMEKLİLİKTE SÜRELER KISALIYOR!

EMEKLİLİKTE SÜRE KISALIYOR!

Milyonlarca çalışanın hayali yıllar süren çalışmalarının sonunda adil ve güvenli bir gelir sağlayan emeklilik. Bu noktada Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’dan çalışanlar ve emekliliği bekleyenlere önemli bir açıklama geldi. 

Emeklilik sisteminde fiili hizmet zammı ile süresi kısalan meslekler genişletilecek. Polis ve askerlerden sonra birçok alanda da yıpranma ile erken emeklilik getirilecek. Özel sektörde tehlikeli işlerde çalışanlar için fiili hizmet zammı uygulanıyor. Buna göre çalışanlar mesleklerine göre yılda 90 güne kadar daha fazla prim kazanıyor. Bu sayede 20 yıl çalışan bir sigortalı 25 yıl çalışmış gibi oluyor ve emeklilik hesabı buna göre yapılıyor. Fiili hizmet zammı süresince çalışanın işe giriş tarihi geri çekiliyor. Bu da hem prim hem de yaş avantajı sağlıyor.

Bu sistemin şimdi kamuda çalışanlar için de uygulanacağı açıklandı. Başta sağlıkçılar olmak üzere birçok meslektekiler için yıpranma sisteminin uygulanması için çalışma yapılıyor. Özellikle öğretmenler de bu sistemin kendileri için uygulanmasını istiyorlardı. Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, kamu görevlilerine yıpranma payı hakkında çalışma yapıldığını söyledi. Bakan Müezzinoğlu, “Kurum bünyesinde oluşturulan komisyon tarafından kamu görevlilerinden kimlerin hangi şartlarda ve süreyle fiili hizmet süresi zammından yararlandırılacağı hususu yeniden değerlendirilmektedir” dedi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın açıklaması şöyle Erdoğan şunları söylemişti: “5 yıla 1 yıl yıpranma payı olarak, bir sözüm vardı. İnşallah 16 Nisan’dan hemen sonra biz bu düzenlemeyi yapmak suretiyle yıpranma konusunu süratle çözeceğiz. Konuyu bizzat takip edeceğim.”. demişti. Sağlık Bakanı düzenleme ile ilgili çalışmaların başlatıldığını ve tüm sağlık çalışanlarını kapsayacağını duyurmuştu.
Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın sağlık çalışanlarına verdiği yıpranma payı müjdesinin ardından, Çalışma Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da hangi kamu görevlilerine yıpranma payı verileceği konusunda oluşturulan komisyonun çalışmalarını sürdürdüğünü açıkladı.

EMEKLİLİKTE YAŞA TAKILANLAR FACEBOOKTAN BİZİ TAKİP EDİYOR GELİŞMELERİ KAÇIRMIYOR TIKLAYINIZ

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum