FLAŞ! EYT Komisyona Havale Edildi! Ak Parti Onayladı!

FLAŞ! EYT Komisyona Havale Edildi! Ak Parti Onayladı!

EYT Komisyona Havale Edildi! Ak Parti Onayladı!

Emeklilikte yaşa takılan vatandaşların çocukları, işsiz gençler ve asgari ücretliler için İzmit Belediyesine ait düğün salonlarının ücretsiz hale getirileceği vaadinde bulunan Hürriyet, bu konuyu bugün meclis toplantısına taşıdı. AK Parti’li meclis üyelerinin bazı hususlara itirazından dolayı konu komisyona havale edildi. Ayrıca AK Partili meclis üyesi, EYT üzerinden siyaset yapıldığını iddia ederek tepki gösterdi.

 

İzmit Belediye Başkanı Fatma Kaplan Hürriyet, bugünkü İzmit Belediye Meclis toplantısında meclis üyelerinden bu vaadi için onay istedi. Belediye başkanlığı CHP’de olsa da meclis üstünlüğünün AK Parti ve MHP’de olması, bu vaadin hayata geçememe ihtimalini doğurmuştu.


“TAKDİR SİZİNDİR”
“5393 Sayılı Belediye Kanunu ve 2464 sayılı Belediye Gelirleri Kanununun amir hükümleri doğrultusunda düzenlenmiş olan 2019 yılı tarife cetvelde müdürlüğümüzün Evlendirme Birimi Gelir Tarifesinin (ı) bendine ‘Emeklilikte yaşa takılanların çocukları, asgari ücret ile çalışanlara ve işsiz gençlere düğün salonlarının ücretsiz tahsis edilmesi’ ibaresinin eklenmesi teklifi ile ilgili Yazı İşleri Müdürlüğünün 27.06.2019 tarih ve 131 sayılı yazısı”nı kapsayan gündem maddesiyle ilgili Hürriyet söz aldı ilk. Hürriyet, “Ailelere kolaylık sağlamak için gerekiyor bu madde. Engellilerle birlikte bu kısımdaki kişileri de ekleyelim dedik. Komisyona giderse bir aylık bir gecikme olacak. Tam düğün salonu. Bir gecikme olacak. Bu bizim seçim vaadimizdi. AKP Grubu olarak takdir sizindir” dedi.

 

“ EYT’LİLERİN ÇOCUĞUNUN GELİRİNE BAKIYOR MUSUNUZ?”
Konuyla ilgili söz alan AK Parti Meclis Üyesi Muharrem Tutuş ise şöyle konuştu: “İlgili maddeyle ilgili konuya geçmeden önce İzmit Belediyesine ait şu anda 5 tane kültür merkezi vardır. Bunlar öteden beri hiçbir şarta bağlı olmaksızın ücretsiz olarak vatandaşların kullanımına devam etmektedir. 2 tanesi ücretsiz. Sadece 3’ü ücretli. Anılan madde ile ilgili bahse konu gruplara sağlanacak imkanlara hiçbir itirazımız olmadığını belirtiyorum. Bununla beraber EYT vatandaşları üzerinden siyasi bir dil geliştirip diğer dezavantajlı kesimleri yok saydığınızı belirtmek isteriz. Kendimi ortaya koyarak, orta seviyedeki bir zekadakilerin anlayacağı şekilde dile getireceğim. Emeklilikte yaşa takılmış vatandaşımızın çocuğunun gelirine hiç bakmıyor musunuz burada? Kocaeli sanayi şehri. Babası 8-10 bin lira maaşla çalışıyor. Onun çocuğuna da burayı ücretsiz tahsis ediyoruz. 2 bin 500 lira maaş alan yetim çocuklardan ise ücret talep ediyoruz. Bu sadece bir örnek. Teklifi olumlu bulmakla birlikte eksik ve siyasi söylemler içerdiğini düşünüyoruz. İzmit’te yaşayan bütün çocuklarımızın hakkını birlikte savunarak komisyondaki arkadaşlarımız karar versin istiyoruz.”


"TEŞEKKÜR EDERİM"
Fatma Kaplan Hürriyet, Tutuş’un bu açıklaması sonrası, “Arkadaşlar siz yeter ki kabul edin. Ben tamamen ücretsiz olmasını da gündeme getiririm. Kimin ihtiyacı varsa hangi garibana yardım edeceksek bunu böyle yapalım. Bizim için sevindirici olur. Yapıcı eleştiriler başımın üzerine. Yaklaşımınızdan dolayı teşekkür ediyorum” dedi. Gündem maddesi komisyona havale edildi.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.