FLAŞ HABER Yüz Yüze Eğitim İçin Aşı Şartı Geliyor

FLAŞ HABER Yüz Yüze Eğitim İçin Aşı Şartı Geliyor

FLAŞ HABER Yüz Yüze Eğitim İçin Aşı Şartı Geliyor

 Üniversitelerde yüz yüze eğitim için aşı şart koşuluyor. Aşı olmayanlar online eğitime devam edecek.

Milli Eğitim Bakanlığında gerekse Yükseköğretim Kurumlarında YÜZ YÜZE EĞİTİME geçilmesi için gün sayılıyor. SON DAKİKA gelişmesi olarak üniversitelerde yüz yüze eğitimle ilgili olarak gündeme oturan önemli bir gelişme yaşandı. Birçok üniversiteden açıklamalar ardı artına gelmeye başladı. İşte yüz yüze eğitim için aşılamayla ilgili detaylar.

75 bin öğrencisi bulunan Marmara Üniversitesi'nden yapılan açıklamada, "2021-2022 eğitim-öğretim yılı güz döneminde yüz yüze eğitime geçilebilmesi için aşılama çalışmalarının önemi ortadadır. Marmara Üniversitesi olarak öğrencilerimizin yüz yüze eğitime katılabilmeleri için aşı olmalarını beklediğimizi kamuoyuyla saygılarımızla paylaşırız" denildi.

YÜZ YÜZE EĞİTİM İÇİN AŞI ŞARTI

Yüz yüze eğitime hazırlanan üniversitelerle ilgili olarak AŞI KARARLARI ardı ardına gelmeye başladı. Üniversitelerden bazıları aşı olmayanların kampüse girişine izin verilmeyeceğini belirtti. 13 Eylül'den itibaren üniversitelerde yüz yüze eğitim hazırlıkları yapılıyor. Yeni akademik yıl öncesinde de üniversiteler aşılamayla ilgili kararlar da almaya başladı.
 

Kadir Has Üniversitesi tarafından yapılan açıklamada aşı olmayanların yüz yüze eğitim için kampüse girişlerine izin verilmeyeceği belirtildi. Öte yandan online olarak eğitime devam edilebileceği açıklandı. Kadir Has Üniversitesinin ardından Marmara ve Üsküdar Üniversiteleri de öğrencilere aşı tavsiyesinde bulundu.

HUKUK NE DİYOR?

Eğirim haklarının bu şekilde engellenemeyeceğini savunan öğrenciler bu karar tepki gösterdi. ABD'deki bazı üniversitelerde kampüse girişte aşı zorunluluğu bulunuyor.

Ülkemizde bu kararın uygulanmasının mümkün olmadığını savunan hukukçular Anayasa'nın 42. maddesinde güvence altına alınan eğitim hakkının üniversitelerin senato kararıyla engellenemeyeceğini belirtiyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.