Flaş! İşte SGK'nın EYT hesabı

Flaş! İşte SGK'nın EYT hesabı

Flaş! İşte SGK'nın EYT hesabı

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, emeklilikte yaşa takılanlarla ilgili "En az 10 analiz yaptık" yaptık açıklamasının ardından SGK'nın EYT hesabı da ortaya çıktı. Buna göre, EYT'nin yıllık maliyeti 23.5 milyar lira...

 

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk'un "En az 10 analiz yaptık. Her türlü kombinasyonu denedik. Hiçbirinin maliyeti sürdürülebilir değil." açıklamasının ardından Sosyal Güvenlik Kurumu'nun (SGK) EYT hesabı ortaya çıktı.

Milli Gazete'nib haberine göre, SGK hem EYT'li sayısı, hem de maliyete ilişkin bir rapor hazırladı. Buna göre, yaşı bekleyen sigortalı kişi sayısı 6.3 milyonu buluyor. Bunların 4.4 milyonu 4/a'lı, 927.2 bini 4/b'li, 1 milyonu da 4/c'lilerden oluşuyor.

SGK'nın hesabına göre, 8 Eylül 1999 öncesi işe başlayanlarda yaş şartının kaldırılması halinde 668 bin 4/a'lı, 138 bin 4/b'li ve 465 bin 4/c'li olmak üzere toplam 1.3 milyon kişi hemen emekli olabilecek durumda.

1.3 milyon kişinin tamamının emekli olması halinde yıllık 23.5 milyar lira, 6.3 milyon kişinin tamamının yaşı beklemeden emekli olması halinde ise bugünkü değeri ile 753.8 milyar lira maliyet çıkacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.