Flaş! Taşeronda Yeni Yapmamız Gereken İşler Var

Flaş! Taşeronda Yeni Yapmamız Gereken İşler Var

Taşeronda Yeni Yapmamız Gereken İşler Var

HAK-İŞ Genel Başkanı Mahmut Arslan, 11 Ağustos 2018 Hizmet-İş Sendikası Kadın Komite Başkanlar Kurulu Toplantısı’na katıldı.

 
“15 Temmuz’un Rövanşını Yapıyorlar”
 
Programda yapmış olduğu konuşmada 15 Temmuz’a vurgu yapan Mahmut Arslan, Türkiye’nin yeni bir ekonomik operasyonla karşı karşı kaldığını belirterek “15 Temmuz’u buradan yeniden unutmayacağımızı ve unutturmayacağımızı hatırlatmak istiyorum. Buradan tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Türkiye’yi işgal girişiminin yeni bir oyunu sahneye kondu.
 
Arslan’dan Önemli Tavsiyeler
 
Yürütülen ekonomik operasyon konusunda programa katılanlara önemli tavsiyelerde bulunan Arslan sözlerini şöyle sürdürdü:
 
BÜYÜK TAAHHÜTLERE GİRMEYİN CİDDİ KISITLAMALAR GELECEK
 
“Bu konuda sizlere önemli tavsiyelerim olacak. Arkadaşlarımızın yarınlarla ilgili büyük taahhütlere girmesini istemiyorum. Önümüzdeki süreçte ciddi kısıtlamalar meydana gelecek. Bunu yaparsak emperyalizmin oyunlarını boşa çıkarırız. 1971 yılında İsrail - Arap savaşında Suudi Arabistan, İsrail’e ambargo uygulamıştı. ABD bunun üzerine Suudi Arabistan’a büyük baskı yapmıştı. Aynı bize yaptıkları gibi.
 
Kral Faysal, ABD’nin Dışişleri Bakanına tarihi bir açıklama yaptı: “Biz tarihte olduğu gibi tekrar deve sütü içer, hurma ile karnımızı doyururuz. Peki siz ne yapacaksınız?” Bu soruyu biz de ABD’ye sormamız gerekir. Gerektiğinde zorlu bir mücadeleye karşı hazır olmamız gerekiyor.”
 
“Karşımızda Büyük Bir Düşman Var”
 
Konfederasyon olarak gerekli tüm önlemleri alacaklarını da sözlerine ekleyen Arslan, “Bundan sonrada bu hassasiyetimizi sendika olarak sürdürmemiz gerekiyor. Bunun için yapılması gereken tüm tasarruf ve dışa bağımlılık tedbirlerini hep birlikte almamız gerekecek. Bunun için sorumlu davranacağız ve harcamalarımızı, yaşam tarzımızı yeniden gözden geçireceğiz. Türkiye, uzun bir süre büyük bir bolluk içerisinde ve ciddi bir refah sürecini yakaladı ama karşımızda büyük bir düşman var ve bizi bırakmıyor. Türkiye’ye yönelik yeni tehditler gündeme geldi.
 
 
“Üye sayımız 70 binlere ulaştı”
 
“Üye sayımız 3 binlerden 70 binlere ulaştı. Bu başarıyı daha da güçlendirmemiz gerekiyor.” diyerek konuşmasını sürdüren Mahmut Arslan üye sayısındaki artışın memnuniyet verici olduğunu ama kadın oranının yüzde 25’lerde kalmayarak daha da yükseltilmesi için çalışmalar yürütülmesi gerektiğini de sözlerine ekledi.
 
“Hep Birlikte Başardık”
 
TAŞERONDA YENİ YAPMAMIZ GEREKEN İŞLER DE VAR
 
Taşeron konusunda büyük bir sorumluluk üstlendiklerini ve elde edilen başarının Türkiye Cumhuriyeti tarihinde bir dönüm noktası olduğunu anlatan Arslan, “Kadro alma başarısını hep birlikte mücadele ederek başardık. Yeni yapmamız gereken işler de var. O büyük fotoğrafı lütfen hiçbirimiz ihmal etme yelim, unutmayalım. Kamuda işe girmenin ne zor olduğunu sizler daha iyi biliyorsunuz. Türkiye Cumhuriyetinin tarihinde yapılan en büyük reformdur. Bunun farkında ve şuurunda olalım.” dedi.
 
Kaynak : SGK Rehberi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
10 Yorum