Geçici işçilere kadro son dakika 2019

Geçici işçilere kadro son dakika 2019

Geçici işçilere kadro son dakika 2019

Kamuda görev yapan geçici işçi statüsündeki emekçilerin kadroya geçirilmeleri ile ilgili olarak Meclis’e kanun teklifi verildi.

Geçici işçilere kadro son dakika 2019

Yeni Akit'te yer alan habere göre kamu kurum ve kuruluşlarında çalışmalarına devam eden ve geçici statüde emek veren işçiler için kadro müjdesi gündeme geldi. Kamuda çalışan geçici işçilerin kadroya alınmasına ilişkin haberin detayları. Kamu kurum ve kuruluşları bünyesinde çalışan ve istihdamlarının yapılması safhasında geçici işçi ibaresi ile çalışma hayatına katılan işçilerin yıllardır bekledikleri kadro alma konusunda önemli bir gelişme yaşandı.

TAŞERON İŞÇİLER KADRO SON DAKİKA ŞARTLARI
Belirli şartlar sağlanması dahilinde ihtiyaç duyulduğunun kanaati üzerine kamuda görev yapan geçici işçi statüsündeki emekçilerin kadroya geçirilmeleri ile ilgili olarak TBMM’ne, konu ile ilgili çalışılmış olan kanun teklifi verildi. TBMM nezdinde konunun tartışılması ve ülke genelinde hizmet veren emekçiler için bir mutabakata varılması konusunda talepkar olan kanun teklifi metninde, özellik devletin, kendi kurumlarında çalışan vatandaşları için koruyucu ve kollayıcı görevlerinin olduğu maddesi üzerinde duruldu.

Verilen kanun teklifinde yer alan ibareler uyarınca Anayasanın Çalışma Hak ve Ödevlerine İlişkin 49. Maddesine atıfta bulunulurken; devlet çalışanlarının hayat standartlarının yükseltilmesi konusunda tedbirlerin alınması gerektiği ifade edildi. Bu sürece kadar daha önce 2007 yılında değişen hükümlerden sonra mevsimlik işçi ve geçici işçi olarak kayıtlarda yer eden emekçilerin kadro alabilmeleri için 6 ay süre ile çalışmaları şartı koşulmuştu. Bu yüzden bir açık olarak işçi alımlarında geçici statüde ibaresi eklenerek 5 ay 29 gün istihdam edilecektir maddesi işlevsellik kazanmıştı.

TAŞERON İŞÇİLERİN KADRO DIŞI KALMAMASI İÇİN 4 AY
Kamuda çalışan geçici işçilerin kadroya alınmasına yönelik verilen kanun teklifinde 6 aydan daha az çalışanların kadro dışı kalmalarının önüne geçilmesi için 2017-2018 yılları kapsamında en az 4 ay çalışmış olan emekçilerin “sürekli işçi kadrolarına veya sözleşmeli personel kadrolarına geçirilmesi ile birlikte kadro alınması hakkında kanun teklifi verilmiş oldu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
4 Yorum