Gençlerin 3.6 Milyar Liralık Borcu Siliniyor

Gençlerin 3.6 Milyar Liralık Borcu Siliniyor

Gençlerin 3.6 Milyar Liralık Borcu Siliniyor

Genel Sağlık Sigortası Primi, son yıllarda işsiz gençlerin kâbusu haline gelmişti. 18 yaşını dolduran öğrenci olmayan ve sigortası yatmayan gençler, Genel Sağlık Sigortası Primi için Sosyal Güvenlik Kurumu’na borçlandırılıyordu. Milyonlarca işsiz gencin iş bulamaması yetmezmiş gibi, Genel Sağlık Sigortası Primi ödemek zorunda kalmaları işlerini daha da zorlaştırıyordu.

İşsiz gençlerin bu durumunu gören AK Parti seçim vaatleri arasına, Genel Sağlık Sigortası Prim borçlarını af getirmeyi aldı. AK Parti Hükümeti verdiği sözü tutarak Genel Sağlık Sigortası Prim borcuna af getiren düzenlemeyi Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne getirdi.

AK Parti Hükümeti’nin, TBMM’ye gönderdiği kanun tasarısı ilgili komisyondan geçerek, önümüzdeki günlerde torba yasanın tüm maddeleri onaylanması ile birlikte Genel Sağlık Sigortası prim affı uygulamaya girecek. AK Parti'nin seçim vaatleri arasında da yer alan bu prim affından, 25 yaşını doldurmuş ve prim borcu bulunan 3.5 milyon civarındaki genç yararlanacak. Devlet, yeni yasa ile birlikte 3.6 milyar liralık alacağından vazgeçerek gençlerin borçlarını silecek.

Gençlerin en çok merak ettiği konulardan biride; Genel Sağlık Sigortası prim affından kim nasıl yaralanacak? Komisyondan geçen tasarıya göre; 18 yaşını doldurmuş, okumayan ve sigorta primi yatmayan gençlerin prim borçları silinecek. 20 yaşında olup da okuyan ya da işsiz olanların borçları silinecek. 25 yaşında olup da yükseköğrenim gören ya da iş bulamayanların borçları silinecek. Yeni yasa ile 18 yaşını dolduran ve eğitimine devam eden gençlerin 25 yaşına kadar primleri devlet tarafından karşılanacak. Lise mezunu olan ancak üniversiteyi kazanamayanların 20 yaşına ve iş bulana kadar primlerini devlet ödeyecek. Üniversiteden mezun olup da iş bulamayan gençlerin iş bulana kadar ki sürede primlerini devlet karşılayacak.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.