Gerekli şartlarınız varsa her ay 601 lira alabilirsiniz

Gerekli şartlarınız varsa her ay 601 lira alabilirsiniz

Gerekli şartlarınız varsa her ay 601 lira alabilirsiniz

Engelli ve yetimlere devletten maaş

Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) ve Başbakanlık Vakıflar Genel Müdürlüğü son düzenlemesine göre her ay 601 lira maaş bağlayacağını açıkladı. Üstelik sağlık hizmetleri de ücretsiz olacak. Peki aranan şartlar neler? 

Yüzde 40 ve üzeri engelli olup da sosyal güvencesi bulunmayan engelliler, yaşlılar ile anne veya babası olmayan (yetim) muhtaç çocuklara bu yıl 601 lira maaş bağlanıyor

Nasıl başvurulabilir? 

POSTA VEYA İNTERNET Başvuru için form doldurmak gerekiyor. Sağlık sorunu olanlardan sağlık kurulu raporu isteniyor. Toplanan belgelerin ikamet edilen yerdeki ‘Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne teslim edilmesi gerekiyor. Başvurular şahsen, posta yoluyla veya genel müdürlüğün internet sitesi (vgm.gov.tr) üzerinden yapılıyor. Aynı aileden sadece bir kişiye aylık bağlanabiliyor.

Aranan şartlar neler? 

Muhtaçlık aylığı için müracaat edecek kişinin sosyal güvencesi olmayacak. Herhangi bir gelir veya aylığı bulunmayacak. Mahkeme kararı veya kanunla bakım altına alınmamış olacak. Gelir getirici taşınır ve taşınmaz malı (ev, ticari taksi gibi) olmayacak. Geliri olanları ise aylık geliri 592 lirayı aşmayacak. Herhangi bir aylık bağlanmamış olacak.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.