'Giyim tarzınız beni tahrik etti' diyerek saldıran Ercan Kızılateş hakkında karar açıklandı

'Giyim tarzınız beni tahrik etti' diyerek saldıran Ercan Kızılateş hakkında karar açıklandı

Şortlu kadına minibüste 'Giyim tarzınız beni tahrik etti' diyerek saldıran Ercan Kızılateş hakkında karar açıklandı

Haziran ayında İstanbul Pendik-Aydos minibüs hattında yolculuk yaparken şort giydiği bahanesiyle saldıraya uğrayan Asena Melisa Sağlam'ın İstanbul Anadolu 14. Asliye Ceza Mahkemesi'nde görülen davası sonuçlandı.

 

Sol'un haberine göre; bugün görülen duruşma sonucunda, sanık Ercan Kızılateş hakkında, Sağlam’a "edepsiz ve hayasız" dediği için 5 ay ceza verilmesi kararlaştırıldı. Kızıltaş'ın önceki dosyasıyla birlikte toplam 45 ay ceza almış oldu.

Mahkemenin üst sınıra yakın verdiği kararla birlikte Kızıltaş, toplam 21 ay cezaevinde kalacak.

Asena Melisa Sağlam ise, dava sonrasında sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, "Adalete ve beni hiç yalnız bırakmayan Avukatlarıma, aileme, sizlere teşekkür ediyorum. Hakkında açılan bütün davalar sonuçlandı. Toplamda 4 yıla yakın ceza aldı. 2 seneye yakın ceza evinde kalacak" ifadelerini kullandı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Pendik’te üniversite öğrencisi Melisa Sağlam’ın 14 Haziran 2017 günü bindiği Pendik-Aydos minibüsünde ramazanda şort giydiği için saldırıya uğramıştı.


 
Saldırganın ifadesinde şunları söylemişti: "Niyetli olduğum için bayan şahsı ikaz ettim. 'Bayan arkadaşım edep ve haya denen bir şey var, sizin bu şekilde toplu taşıma aracına binmeniz hiç yakışık almamış' dedim. Bayan bunun üzerine 'Sen de o zaman bakma arkadaşım' dedi. 'İnsanlar bazen nefsine hakim olamıyor, sizin bu giyim tarzınız beni tahrik etti' dedim.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum