Gram Altın 450 TL liraya gidiyor

Gram Altın 450 TL liraya gidiyor

Gram Altının Fiyatı 450 Liraya Gidiyor!

Altın diyince akla ilk gelen Türkiye'de gram altın oluyor. Çeyrek altın, Cumhuriyet altını gibi ata altın gibi işçiliği az olan altınlar akla geliyor.  Türkiye'de ki altın fiyatı hesaplanırken yurt dışındaki ons altın fiyatı ile Türkiye'de dolar hesabı çarpılarak hesaplanıyor.

Dolar düşük altının fiyatı yükselince bir hedge etkisi yaratıyor. Evet altın fiyatı düşmüyor ama yükselmiyorda.  Dolarda ani bir yükseliş hareketi gelirse ki bu çok mümkün görünüyor bu kez gram altın bir anda bizim hedeflerimizin çok daha üstünde hareket edecek gibi görünüyor. Benim 402 liralık hedefim neye dayanıyordu?

Ons altın fiyatı 1740 dolardı ki onun üzerindeyiz şu anda.  1760 dolar seviyesini zorluyoruz, kırılırsa da görünen 1780 dolar seviyesini zorlayacak gibi görünüyor. Yine bura da son derece yüksek bir işlem hacmi görünüyor. 

Öbür taraftan bu baskının da bir sonu var. Dolar 6.85 lira seviyesine kadar çekildi. Ama bu çekilişin sonrasında yukarıya doğru hareket çok sert olacak gibi görünüyor. 7.20 ve 1740 doları işaret etmiştim ben size.  Dolar kurunun 7,20 lira olması ve ons altın fiyatının 1740 dolar seviyesini görmesi durumunda 402 liralık bir gram altın fiyatını işaret etmiştim. Ama tablo değişti arkadaşlar.

Ons altın 1760 dolar seviyesinin üzerinde tutunmayı başarırsa ve burayı kırıp 1780 dolar eşiğini aşarsa ve dolar kuru da bir kere daha yukarıyı test ederse ki bu bence çok muhtemel görünüyor. 

Dolar kuru 7.20 lira hatta 7.30 lira seviyesini test ederse gram altının fiyatı 430 liraları konuşuyor oluruz.

Hatta gram altının fiyatı 450 liraları bile görebilir. Bu imkansız diyenler olacak. Gram altın 320 lira olduğu zamanlarda da herkes 380 lirayı imkansız olarak görüyordu ancak ben o zaman da size 380 lira seviyesini işaret etmiştim" değerlendirmesinde bulundu.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.