GTHB Bakanı Faruk Çelik Mühendis Alımı Açıklaması

GTHB Bakanı Faruk Çelik Mühendis Alımı Açıklaması

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik, TBMM'de verilen soru önergesi üzerine verdiği cevapta veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve su ürünleri mühendisi alımının planlandığını belirtti

 
Ziraat, gıda ve su ürünleri mühendisleri ile veteriner hekim istihdamına ilişkin Türkiye Büyük Millet Meclisi’ne (TBMM) MHP Manisa Milletvekili ERKAN AKÇAY tarafından verilen ve Gıda, Tarım Ve Hayvancılık Bakanı Şanlıurfa Milletvekili FARUK ÇELİK tarafından cevaplanması istenilen soru önergesine Bakan cevap verdi.
 
MHP Manisa Milletvekili ERKAN AKÇAY tarafından verilen soru önergesi;
 
Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde gündeme gelmesi gereken konulardan birisi de bakanlığın mühendis ve veteriner hekim istihdamıdır.
 
Ülkemizde her yıl Ziraat Fakültelerinden binlerce gencimiz milletimizin gıda güvenliğini arttırmak, daha sağlıklı ürünler tüketebilmelerine imkân tanımak için veteriner hekimlik, ziraat mühendisliği, gıda mühendisliği ve su ürünleri mühendisliği bölümlerinde eğitim almaktadır.
 
Bu gençlerimiz hükümetten kadro beklemektedir. Binlerce veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve su ürünleri mühendisi bakanlığınız bünyesinde açılacak kadroları beklemektedir.
 
Buna göre;
 
1) 2016 yılında Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı bünyesinde ayrı ayrı belirtilmek suretiyle veteriner hekim, ziraat mühendisi, gıda mühendisi ve su ürünleri mühendisi istihdamı için planlamanız var mıdır? 2016 yılında ayrı ayn belirtilmek suretiyle bu alanlarda istihdam edilmesi öngörülen personel sayısı nedir? Söz konusu personel istihdamı ne zaman gerçekleştirilecektir?
 
Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı (GTHB) strateji Geliştirme Başkanlığı tarafından Bakan Çelik imzası ile TBMM Başkanlığına verilen Yazılı Soru Önergesinde; Manisa Milletvekili Sayın Erkan AKÇAY’a ait 7/701 esas nolu yazılı soru önergesine ilişkin Gıda Tarım Ve Hayvancılık Bakanlığı'nın cevabı şu şekildedir denildi;
 
 
 
#GTHB20BİN
#gthb20bin
 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.