Gül onayladı! 10dan Sonra içki satılamayacak!

Gül onayladı! 10dan Sonra içki satılamayacak!

Cumhurbaşkanı Abdullah Gül alkol düzenlemesini onayladı

 
Cumhurbaşkanı Abdullah Gül alkol satışına düzenleme getiren yasayı onayladı. Artık bundan böyle Anadoluda Barı olmayan yüzlerce kentte büfeler de  kapanacağı için otomatikman akşam içki içilemeyecek.
 
Cumhurbaşkanı Gül , alkol satışı ve tanıtımı konusunda düzenlemeler getiren ve kamuoyunda ‘alkol yasakları’ olarak bilinin kanun tasarısını onayladı.

Tasarı neler içeriyor?
Kabul edilen önergeye göre; alkollü içkilerin her ne surette olursa olsun reklamı ve tüketicilere yönelik tanıtımı yapılamayacak. Bu ürünlerin kullanılmasını ve satışını özendiren veya teşvik eden kampanya, promosyon ve etkinlik yapılamayacak. Ancak, münhasıran alkollü içkilerin uluslararası düzeyde tanıtımına yönelik ihtisas fuarları ile bilimsel yayın ve faaliyetler düzenlenebilecek.

Alkollü içkileri üreten, ithal eden ve pazarlayanlar, her ne surette olursa olsun hiçbir etkinliğe ürünlerinin marka, amblem ya da işaretlerini kullanarak destek olamayacak. (EFES PİLSEN BULUES FESTİFALİ DE BİTİYOR) Açık alkollü içki satışı yapmaya ilişkin izin belgesi olan işletmelerde servis amaçlı materyallerde marka, amblem ve logo kullanılabilecek. Televizyonlarda yayınlanan dizi, film ve müzik kliplerinde alkollü içkileri özendirici görüntülere yer verilemeyecek.

Alkollü içkiler, 22.00 ile 06.00 saatleri arasında perakende olarak satılamayacak.

Alkollü içkiler, işletme dışından görülecek şekilde perakende olarak satışa arz edilemeyecek.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum