Haberler kötü

Haberler kötü

HABERLER TEDİRGİN EDİYOR! SINIRDA KUYRUK 5 KİLOMETREYE ULAŞTI!

Çin'in Vuhan kentinde ortaya çıkan koronovirüs en son komşumuz İran'a kadar sıçradı. Türkiye'nin sınır kapısı İran'da koronavirüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. Koronavirüs nedeniyle 8 kişinin hayatını kaybetmesi sonucu Van ve Hakkari’nin yanısıra Ağrı'nın Doğubayazıt ilçesinden İran'a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı da giriş-çıkışlara kapatıldı.
 

Çin’de ortaya çıkan koronavirüs hızla tüm dünyayı sarmaya başlarken en son İran’a sıçradı. Koronavirüs nedeniyle 8 kişi hayatını kaybetti. 8 kişinin hayatını kaybetmesi üzerine Türkiye sınır komşusu İran’a açılan tüm kapıları tedbir nedeniyle kapattı.

 

TEDBİRLER ALINDI
İran’a açılan Gürbulak Gümrük Kapısı’nda bir dizi tedbirler alındı. Gürbulak Gümrük Müdürlüğü çalışanları, gümrük işlerinde plastik eldiven, maske ve dezenfektan kullanmaya başladı. İran’da yaşayan Türklerin yaya olarak, Türkiye’de bulunan İranlıların da araçları ile birlikte geçişine izin veriliyor.

ARAÇLAR GER GÖNDERİLİYOR
İran’dan Türkiye’ye yaya olarak gelen Türk işadamı Serhat İnan Niyet, “İki gün önce Azerbaycan’dan İran’a geçtim. İran’a girişte sıkı bir denetimden geçtik. İran’dan Türk tarafına geçerken sıkı bir kontrolden geçirildim. Ateşimi ölçüp, dezenfekte ettiler. Çok şükür bir hastalık belirtisi çıkmadı. İranlıların bu tarafa bizim de o tarafa girişimiz yasak. Araçların geçişine izin verilmiyor. Benim aracım sınırda kaldı. Kendim geçtim. Sınırda bekleyen İran plakalı araçlar İran’a alınıyor. Türk plakalı TIR ve diğer araçların İran’a girişi yasak olduğu için geri gönderiliyor. Sınırda termal kameralar da var” diye konuştu. Ülkelerine giriş yapmak için sınır kapısında bekleyen İranlı şoförler ise yaşanan olaylar nedeniyle üzüntülü olduklarını belirtti. Kapıdan geçiş yaptıklarını ancak bunun çok zaman aldığını belirten şoförler, bu virüsün ülke ekonomilerine büyük darbe vuracağını söyledi

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.