Haddini bil

Haddini bil

BUNA HADDİNİ BİLDİRMEK GEREK

Türkiye’nin girişimleri sonrası Güney Kıbrıs Rum Yönetimi’nden sert sözler geldi. Ada da gündem sıcak saatleri yaşıyor.Kapalı Maraş 46 senedir hayalet şehir konumundaydı.Kapalı Maraş önemli bir yerleşim birimi zira zamanında 7 yıldızlı otellere ev sahipliği yaptı.

Dünyanın bir çok noktasından ünlüleri ve turistleri çekmeyi başarmış önemli bir turizm merkeziydi. Bu kapsamda Rum kesim, Türkiye’nin girişimlerine tehditler savurdu.Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti tarafından düzenlenen “Hukuki, Siyasi ve Ekonomik Yönleriyle Kapalı Maraş Açılımı”nı kendileri için bir tehdit olarak niteleyen Rum Lider Nikos Anastasiadis:

“Eli kolu bağlı kalmayacağız, gerekirse savaşırız,” diye tehdit savurdu. Osmanlı damarımız kabartmaya devam eden ülkelerden biri de Kuzey Kıbrıs Rum Cumhuriyeti oldu. Türkiye ve Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’nin birlikte Maraş’a yeniden can verme girişimleri karşısında Rum Lider Nikos Anastasiadis: “Gerekirse Türkiye ile savaşırız,” dedi.Rum Lider Nikos Anastasiadis: “Kıbrıs sorununa üçüncü ülkelere bağımlılıktan veya askeri varlığından uzak, devletlik varlığının egemenliğini ve bağımsızlığını sağlayacak adil, işleyebilir ve sürdürülebilir bir çözüm zemininde vatanı yeniden birleştirmek, göçmenlerin ata yurtlarına geri dönmesi, kayıp akıbetlerinin belirlenmesi ve insan haklarının tesisi için mücadele edeceğiz,” dedi.


Rum Lider Nikos Anastasiadis: “Siyasi eşitliğe saygımızın işaretini verdik, yurttaşlarımıza ne kadar saygılı olduğumuzu yanlış anlamalara varacak noktada gösterdik.” Nikos Anastasiadis: “Ancak Kıbrıslı Rumların haklarına da bir o kadar saygı göstermek zorunda olduğumuz göz ardı edilemez. Tam da bu nedenle, siyasi eşitliğe ne kadar saygılıysam, Ankara’nın vatanımıza dayatmaya çalıştığı siyasi eşitsizliğe de o kadar müsamaha göstermeyeceğim, diyorum.” Kıbrıs’ı birleştireceğim, diyen Nikos Anastasiadis sözlerine şöyle devam etti: “Bütün istikametlere şu net mesajı veriyorum: Gerek üçüncü taraflardan gerek iç cepheden güdülen şantajlara boyun eğeceğimi bekleyenler, hayal kırıklığına uğrayacak. Gerek göçmenlerin gerek Kıbrıs Helenizm’inin tamamının haklarını tesis ederek, halkı ve bölünmüş vatanı yeniden birleştirmek birinci önceliğimdir

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.