Hak-İş'ten Hükümete Taşeron Çağrısı - Binlerce Taşeronu Kapsıyor

Hak-İş'ten Hükümete Taşeron Çağrısı - Binlerce Taşeronu Kapsıyor

Hak-İş'ten Hükümete Taşeron Çağrısı

Kit Taşeron Son dakika  Açıklaması

Mahmut Arslan, Konfederasyonumuza bağlı Hizmet-İş Sendikamızın Olağanüstü Başkanlar Kurulu toplantısına katıldı.

Genel Başkanımız Mahmut Arslan başkanlığında 3 Nisan 2019 tarihinde toplanan Başkanlar Kuruluna, Hizmet-İş Sendikası Onursal Başkanı Hüseyin Tanrıverdi,  Hizmet-İş Sendikası Yönetim Kurulu üyeleri, Hizmet-İş Şube ve İl Başkanları, Bölge Başkanları ve basın mensupları katıldı.

“Türkiye, Seçimler Konusunda Dünyaya Örnek Bir Ülkedir”

Genel Başkanımız Mahmut Arslan, 31 Mart yerel seçimlerinin milletimiz, ülkemiz ve bütün çalışanlar için hayırlar getirmesini dileyerek, seçim sonuçlarına ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Arslan, seçimlerin yüzde 83’ün üzerinde rekor bir katılımla gerçekleştirildiğini belirterek, “Milletimiz sandığa giderek demokrasiye güvenini göstermiş, milli iradenin ne kadar kıymetli olduğunun altını çizmiştir” dedi. Arslan, birkaç il haricinde çok kısa zamanda büyük ölçüde açıklandığına dikkat çekerek, Türkiye’nin seçimler konusunda gerek katılım gerekse sonuçlandırılması noktasında dünyaya örnek bir ülke olduğunu söyledi. Arslan, “Bütün bunlar Türkiye demokrasisi açısından bir başarıdır. Sandıktan çıkan sonuçlara hep beraber saygı göstermemiz gerekiyor” diye konuştu.

“Kendi Gündemimizi Takip Edeceğiz”

Seçimlerin ardından Türkiye’nin artık kendi gündemine dönmesi gerektiğini belirten Arslan, Türkiye’nin içerde ve dışarda önemli sorun alanları bulunduğuna dikkat çekti. Arslan, “Türkiye’nin bölgesinde güçlü, oyun kurucu bir devlet olmasından rahatsız olan çevreler içerdeki taşeronlarını ve dışarıdaki kendi güçlerini seferber ederek, kendi kontrollerinde edilgen bir ülke olarak yönetmek adına Türkiye’ye yönelik hesaplar yapmaktadırlar. Bunlara dikkat etmeliyiz” dedi.

“Dışarıda Olup Bitenleri Doğru Okumalıyız”

Türkiye’nin dışarıda olup bitenleri doğru okuması gerektiğini belirten Arslan, “AB ile ilişkilerimizin normalleştirilmesi konusunda yeni çabalara ihtiyacımız var. İhracatımızın yüzde elliden fazlasını gerçekleştirdiğimiz AB ile Türkiye kendi adına yapılması gerekenleri yaparak ilişkileri normalleştirmeye çalışmalıdır. ABD’nin ülkemizin bağımsızlığına, birlik ve bütünlüğüne yönelik her türlü açıklamasına karşı en şiddetli şekilde tavır koymamız gerekiyor. Aynı zamanda ABD ile ilişkilerimizi diplomatik bir düzeyde normalleştirme konusunda çabalarımızı sürdürmeliyiz” diye konuştu.

“İşsizlikle Mücadele Edilmeli”

İşsizlikle mücadelenin arttırılması gerektiğini ifade eden Arslan, “Hükümetin İŞKUR üzerinden yaptığı çalışmalar, teşvikler, yeni eleman alımında yapılan tüm çalışmaları olumlu buluyoruz. Bunlar işsizliği önleme konusunda uzun vadede köklü çözümler değil, Türkiye, yatırımları artırarak, güçlendirerek istihdamı artırmalı ve işsizliği azaltmalıdır” ifadelerini kullandı.

Hükümete Çağrı 

Taşerondan kadroya yeni geçen işçilere henüz enflasyon farklarının ödenmediğini belirten Arslan, “Bu durum arkadaşlarımızın beklentilerini karşılamamış ve bizi adaletsiz bir durumla karşı karşıya getirmiştir. Türkiye ve AK Parti hükümetleri bütünüyle 2002’den bu yana kamuda çalışanların ücretlerini hep enflasyonun üzerindeki rakamlarla sonuçlandırmıştır. Kamuda çalışanların, emeklilerin enflasyon farklarının ödenmesine rağmen kamuda kadroya yeni geçenlerin ve geçemeyenlerin yüzde 4 zamlarının kamuda değiştirilmemesi, farkların ödenmemesi çalışanlarımızı ciddi şekilde üzmüştür. Buradan bir kez daha çağrı yapıyorum. Hükümetimizin bunu bir an evvel gündeme alıp bu konunun süratle çözüme kavuşturulmasını istiyoruz” şeklinde konuştu.

“Filistin’e Sahip Çıkmaya Devam Edeceğiz”

30 Mart’ın Filistinliler için önemli bir gün olduğunu söyleyen Arslan, “30 Mart tarihi, Filistinlilerin BM kararlarına rağmen kendi topraklarından kovulmaları ve geri dönüş yürüyüşünün yıl dönümüydü. Bir hapishaneye dönüştürülen Gazze’deki Filistinli kardeşlerimiz bu büyük yürüyüşü devam ettirmektedirler. İsrail yönetimi bu demokratik tepkilere bile tahammül edemeyerek 200’e yakın Filistinli kardeşimizi şehit etmiştir. HAK-İŞ olarak bu konuda sorumluluk sahibi olduğumuzun farkındayız, Uluslararası Kudüs ve Filistin’e Destek Sendikalar Birliği’nin Başkanı olarak da bu haksızlıklara, zulme sessiz kalamayız. Kudüs, Filistin’in ebedi başkentidir. ABD ve Siyonist İsrail’in bölgeyi kan gölüne çevirme çabalarının durmadığını görüyoruz, biz HAK-İŞ olarak bu yaklaşımlara şiddetle karşı çıkıyoruz” sözlerine yer verdi.

Kit Taşeron Son dakika  Açıklaması için buraya tıklayınız

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.