Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı

Hava Kuvvetleri Komutanlığı Sözleşmeli Er Alımı

Hava Kuvvetleri Komutanlığında yetişmiş personel ihtiyacını karşılamak maksadıyla sözleşmeli er temin edilmektedir.

Sözleşmeli er olabilmek için en az ilköğretim (ortaokul) mezunu olanız ve başvuru kılavuzunda belirtilen koşulları sağlamanız gerekmektedir.

Sözleşmeli erbaş ve er olmak için adayların seçim aşamalarını (ön sağlık muayenesi, fiziki yeterlilik değerlendirme testi ve mülakat), hastane sağlık muayenesi ve güvenlik soruşturması aşamalarından oluşmaktadır.

Sınıflandırma ise; seçim aşamalarında başarılı olan sözleşmeli er adaylarının mesleki yetenek ve tecrübeleri dikkate alınarak Hava Kuvvetleri Komutanlığının ihtiyaçları doğrultusunda ön sınıflandırma yapılmaktadır. Adayların seçim aşamalarına gelirken yanlarında mesleki yetenek ve tecrübelerini gösteren bonservis, kurs katılım belgesi, ustalık/kalfalık belgesi vb. evrakı getirmeleri sınıflandırmaları açısından önem arz etmektedir.

Sözleşmeli erler Hava Kuvvetleri Komutanlığına bağlı birlik ve kurumların oldukları illerde istihdam edileceklerdir. Örneğin; İzmir, Ankara, İstanbul, Eskişehir, Adana, Antalya, Bursa, Merzifon, Diyarbakır ve diğer iller.

Sözleşmeli erler yedi yıllık sözleşme sonunda devlet memuru olabildikleri gibi en az üç yıl hizmet etikten sonra uzman erbaş ve astsubay olabilmektedir. Ayrıca 3 veya 7 yıllık sözleşme sonucunda belirlenen miktarlarda tazminat alabilmektedirler.


Başvuru Koşullarını Okumak İçin Tıklayınız.

Sıkça Sorulan Soruları Görmek İçin Tıklayınız.

BAŞVURU YAPMAK İÇİN TIKLAYINIZ


 

BAŞVURU İÇİN ADAYLARDA ARANACAK NİTELİKLER:

a. Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı ve erkek olmak,

b. En az ilköğretim veya yurt dışı dengi okul mezunu olup, düzeltilmemiş nüfus kaydına göre 01 Ocak 2016 tarihi itibarıyla yirmi yaşından gün almış ve yirmi beş yaşını bitirmemiş olmak (01 Ocak 1991 tarihi ile 31 Aralık 1996 tarihleri arasında doğanlar),

c. Askerlik hizmetini yapmakta iken müracaat edenler için (TABLO-1)’de belirtilen Birlik Komutanlıklarından olumlu nitelik belgesini almış olmak,

ç. Boy-kilo oranları için (TABLO-2)’de belirtilen oranlarda olmak, (Ölçümler ayakkabısız olarak, sadece şort ve tişört ile yapılır.),

d. Askeri okullardan ve Türk Silahlı Kuvvetlerinden her ne sebep olursa olsun ilişiği kesilmemiş olmak,

e. Askerlik hizmeti sırasında; firar, amir veya üste fiilen taarruz, emre itaatsizlikte ısrar, üste hakaret, mukavemet, fesat ve isyan suçlarından ve 1632 sayılı Askerî Ceza Kanunu’nun 148’inci maddesinde belirtilen suçların birisinden mahkûm olmamak,

f. Taksirli suçlar hariç olmak üzere bir suçtan bir ay veya daha fazla hapis cezası ile mahkûm olmamak,

g. Kamusal hakları kullanmaktan yoksun bırakılmamış olmak,

ğ. Yapılacak olan seçim aşamalarında başarılı olmak,

h. İlgili makamlar tarafından yürütülecek güvenlik soruşturması uygun olmak,

ı. Askerî hastanelerden “Sözleşmeli Er Olur.” kararlı sağlık raporu almış olmak,

i. Öğrenimini kendi adına yapmış olmak veya herhangi bir kurum veya kuruluşa karşı hizmet veya tazminat yükümlülüğü bulunmamak.

NOT 1: Yabancı uyruklu kişilerle evlenenlerden; bu evlilikleri, 12 MART 1997 gün ve 22931 sayılı Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikte belirtilen esaslar dâhilinde Genelkurmay Başkanlığı tarafından uygun görülmeyenler ile müracaat ile atama yapılıncaya kadar geçen süre içerisinde çeşitli nedenlerle Türk vatandaşlığını kaybedenlerin veya Türk vatandaşlığından çıkartılanların müracaatları kabul edilmez/iptal edilir.

NOT 2 : Ön başvuruda bulunan adayların başvuru şartlarını taşımadıkları anlaşıldığında veya evrakının eksik/yanlış olduğu tespit edildiğinde, sınavın veya temin sürecinin hangi aşamasında olursa olsun işlemleri iptal edilecektir.

NOT 3 : Sözleşmeli er olabilmek için askerliği yapma şartı aranmamaktadır.

 

BAŞVURU ŞEKLİ VE TARİHİ:

a. Başvurular; 04 Ocak 2016 Pazartesi günü başlayacak olup 2016 yılı için geçerli olacaktır. Başvurular sadece www.tekok.edu.tr  internet adresinde alan başvuru linkinde ilgili alanlara gerekli bilgileri doldurarak yapılacak olup, internet ortamı haricinde, posta yoluyla veya şahsen yapılan başvurular dikkate alınmayacaktır. Başvuru sonuçları www.tekok.edu.tr adresinden yayımlanacaktır.

b. Elektronik ortamdaki kesinti, aksaklık vb. nedenlerden dolayı, vaktinde başvuru yapamayanlar ile hatalı başvuruda bulunanlar için ayrıca bir süre veya tekrar başvuru imkânı tanınmayacaktır.

c. İnternet adresindeki başvuru formunun, bizzat aday tarafından kontrol edilerek doldurulması gereklidir. Bilgilerin doğruluğundan ve sonrasında doğabilecek hukuki sıkıntılardan adaylar sorumludur.

ç. Halen askerlik hizmetine devam eden adaylar, başvurularını www.tekok.edu.tr  internet adresinden yaptıktan sonra nitelik belgelerinin hazırlanması için ilk amirine müracaat edeceklerdir. Birlik komutanlıkları ve kurum amirlikleri tarafından, (TABLO-1)’de örneği bulunan nitelik belgesi doldurma esaslarına göre doldurulacak, müteakiben onaylanarak mühürlenecek ve zarflanacaktır. Kapalı ve mühürlü zarf içerisinde teslim alınan nitelik belgesi adaylar tarafından açılmayacak olup, seçim aşamalarına gelirken getirilecektir.

d. Askerlik hizmeti devam eden adaylardan seçim aşamalarına katılacağı tarihten önce terhis olacak adaylara ait nitelik belgesi, ilgili Birlik Komutanlığı tarafından askeri/sivil kurye kanalı ile Hv.Tek.Okl.K.lığı İnsan Kaynakları Değerlendirme Seçme ve Yerleştirme Komutanlığı (Gaziemir/İZMİR)’na gönderilecektir.

e. Askerliği devam edan adaylar için doldurulan nitelik belgelerinde “Sözleşmeli er olmaya layık değildir.” kanaatli nitelik belgesi hazırlananlar seçim aşamalarına gönderilmeyecek, adaya tebliğ edilerek şahsi dosyasına konulacaktır. Ayrıca adaya ait başvuruyla ilgili herhangi bir belge, resmi evrak kanalıyla gönderilmeyecektir.

BUNUN GİBİ 2016 KPSS- PERSONEL ALIMI   VE ÖĞRETMEN ATAMA HABERLERİNİ KAÇIRMAMAK İÇİN RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZA TIKLA BEĞEN

 

TWİTTERDEN PERSONEL ALIMI - KPSS GELİŞMELERİNİ TAKİP İÇİN TIKLA 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.