HER ANNEYE AYLIK 1540 TL!

HER ANNEYE AYLIK 1540 TL!

HER ANNEYE AYLIK 1540 TL!

Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütülen Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında çalışan annelere her ay bin 540 TL bakıcı parası verilecek.

Kimler faydalanabilecek? Başvurular nereden yapılacak?

Avrupa Birliği ile ortaklaşa yürütülen Evde Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kayıtlı Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi kapsamında yürütülen çalışmalar devam ediyor. Proje kapsamında İstanbul, Ankara, Bursa ve Antalya'da çalışan annelere her ay 1.540 TL bakıcı parası verilecek. İzmir, Bursa ve Antalya'da başlatılan proje başarılı olunca İstanbul ve Ankara'da da uygulanmaya başlandı.

Projeye göre, 0-2 yaş arasında çocuğu olan annelerin iş hayatından kopmaması için annelere sigortalı bakıcı görevlendirmeleri durumunda 416 Euro ( bin 540 TL) ödenecek. Bakıcı Parasından Kimler Faydalanabilir? * T.C. vatandaşı olmak * 0-24 ay aralığında çocuğu olmak * Sigortalı olarak tam zamanlı çalışıyor olmak * Asgari ücretin 2 katından fazla maaş alıyor olmamak * Çalıştırdığı bakıcıyla arasında akrabalık ilişkisi bulunmamak.

Çocuk Bakıcısında Aranan Şartlar Neler? * T.C. vatandaşı ve kadın olmak * Bakıcı ile ailenin aynı ilde ikamet ediyor olması * En az ilkokul mezunu olmak * En az 18 yaşında olmak Bakıcı Parası İçin Başvurular Nasıl Yapılacak? Verilen şartlara uygun olan anneler başvurularını www.sgk.gov.tr adresinden yapacaklar. Başvuruların ardından bakıcının sigortası yapılmalı, maaşı tam ve zamanında banka aracılığıyla ödenmelidir. Bakıcının bulunduğu ev ara sıra ziyaret edilerek denetleniyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum