Her ay 650 lira hesaba yatacak

Her ay 650 lira hesaba yatacak

Her ay 650 lira hesaba yatacak

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı ile Avrupa Birliği (AB) Delegasyonu, 0 - 60 aylık çocuklarını kreş, anaokulu veya gündüz bakımevine gönderen, sigortalı çalışan 10 bin 250 kadına, her ay 650 lira civarında destek sağlayacak.

Aile, Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanı Zehra Zümrüt Selçuk, yaptığı açıklamada kadın istihdamını artırmak için örnek niteliğindeki ‘Kurumsal Çocuk Bakım Hizmetleri Yoluyla Kadın İstihdamının Desteklenmesi Projesi’nin hayata geçirileceğini belirtti.

Projeyle sigortalı çalışan annelere 24 ay boyunca mali yardım yapılacağını vurgulayan Selçuk, “Projeden 0 - 60 aylık çocuklarını Bakanlığı’mız ya da Milli Eğitim Bakanlığı’na bağlı kreşe, anaokuluna veya gündüz bakımevine gönderen ve sigortalı işçi statüsünde çalışan anneler yararlanacak. Annelere her ay 650 lira civarında (100 euro) destek sağlanacak” dedi.


Çalışan annelere ayda 650 TL destek
Başvuru internetten

Selçuk, projenin Ankara, Antalya, Bursa, Elazığ, İstanbul, İzmir ve Malatya’da SGK tarafından uygulanacağını bildirerek, “Bir anne 24 ay boyunca destek alabilecek. Ayrıca mali desteğe başvuran ilk 13 bin anneye tek seferlik 650 lira (100 euro) kırtasiye desteği de sağlanacak” dedi. Proje kapsamındaki yardımların toplamda 169 milyon lirayı (26 milyon euro) bulacağına dikkati çeken Selçuk, “Projenin amacı, kadınların kayıtlı istihdamını desteklemek ve aile-iş yaşamı dengesini güçlendirmek. Bakanlık olarak aile birliğini korumak ve güçlendirmek için bu tür projeleri yaygınlaştıracağız” diye konuştu.

Projeye ön kayıtlar 15 Ekim Salı günü saat 14.00’ten itibaren internet üzerinden e-devlet şifresiyle yapılabilecek

 İŞ İLANLARINI KAÇIRMAMAK İÇİN ANDROİD UYGULAMAMIZI İNDİRİN >> TIKLAYINIZ

RESMİ FACEBOOK SAYFAMIZ -->> TIKLAYIN

TWİTTERDEN TAKİPTE KAL >> TIKLAYIN

KAMU PERSONELİ ALIMI FACEBOOK GRUBU >> TIKLA

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.