Her Okulda Bir Sağlık Personeli Ataması Yapılacak

Her Okulda Bir Sağlık Personeli Ataması Yapılacak

Her Okulda Bir Sağlık Personeli Görevlendirilecek

Mili Eğitim Bakanlığı tarafından Türk Standartları Enstitüsü ile bir çalışma yapıldı ve yapılan çalışma kapsamında okullarda kazaya sebep olacak riskleri ortadan kaldıracak standartların belirlenmesi amaçlandı. 

Sağlık Bakanlığı tarafından öğrencilerin sağlık ve can güvenliğine yönelik adım atıldı. Bu adımlar hakkında Sağlık Bakanı Fahrettin Koca Türkiye Büyük Millet Meclisinde Akşam Gazetesine çeşitli açıklamalarda bulundu. 
 
SAĞLIK PERSONELLERİ BAKANLIK TARAFINDAN ATANACAK 
81 ilde tüm okullara, kaza anlarında ilk müdahaleyi gerçekleştirecek, durumu kontrol altına alarak, doktor ve ambulans gibi acil sağlık ekiplerini alarma geçirecek ve kazanın yaşandığı okula yönlendirecek sağlık personelleri Sağlık Bakanlığı tarafından görevlendirilecek.  

Okullarda görevlendirilecek olan sağlık personelleri Sağlık Bakanlığı tarafından atanacak ve her iki bakanlıkla da iletişim halinde olacak. Bu konu hakkında açıklama yapan Bakan Koca, kaza sonrası anında müdahale için okullarda sağlık personeli görevlendirmesi için planlama yaptıklarını belirtti. Ayrıca Bakan Koca açıklamalarının devamında "Doktor değil ama okullarda bir sağlık personeli bulunması gerektiğine inanıyoruz ve planlıyoruz" ifadelerine yer verdi. 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.
1 Yorum