HESAPLARA 1798 TL YATTI!

HESAPLARA 1798 TL YATTI!

HESAPLARA 1798 TL YATTI! KONTROL EDİN

Yüz binlerce vatandaşın beklediği ödemeler bugün itibariyle tamamlandı. Devlet, evinde engelli, yardıma muhtaç yaşlı ve hasta bakan kişilere her ay ödeme yapıyor. İl İl ödenen paraların 20 Aralık bugün için tamamlanacağını belirtilmişti. Yapılan açıklamaya göre, 1798 TL hesaplara geçecek.

İl il ödenen paralar genellikle her ayın 15’i ile 30’u arasında hesaplara yatıyor. Devlet her ay evinde engelli, yardıma muhtaç yaşlı ve hasta kişilere bakan vatandaşlara ödeme yapıyor. Hesaplara 1798 TL yatıyor. E-Devlet üzerinden e-Devlet şifrenizle giriş yaparak evde bakım aylığınızın ödenip ödenmediğini kolaylıkla, ATM’ye gitmeden kontrol edebilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SORGULAMASI NASIL YAPILIR?
Evde bakım aylığı ödemelerinin hesabınıza yatıp yatmadığını e-Devlet üzerinden sorgulayabilirsiniz. TC kimlik numaranız ile e-Devlet şifrenizi kullanarak giriş yaptıktan sonra arama çubuğuna “Engelli Evde Bakım Ödeme Bilgileri Sorgulama” yazan yere tıklayabilirsiniz.

EVDE BAKIM MAAŞI SMS İLE SORGULAMA NASIL YAPILIR?
Maaşlarını Ziraat Katılım Bankası aracılığı ile alanlar, cep telefonlarının mesaj bölümüne BAKIYE yazıp, 4747’e sms atarak sorgulayabilirsiniz.

20 ARALIK’A KADAR TAMAMLANACAK
Bakan Yanık, “Bakıma ihtiyacı olan engelli vatandaşlar ve ailelerine ekonomik destek sağlamak amacıyla yapılan Aralık ayına ilişkin toplam 954 milyon TL Evde Bakım Yardımı ödemelerini hesaplara yatırmaya başladık. Ödemeler 20 Aralık’a kadar tamamlanacak. Böylece 2021 yılında yapılan Evde Bakım Yardımı ödemesinin toplam tutarı yaklaşık 11 milyar TL oldu. Ödemelerin tüm engelli vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim” ifadelerini kullandı.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.