HHO üniversite öğrencisi pilot adayı alacak

HHO üniversite öğrencisi pilot adayı alacak

HHO üniversite öğrencisi pilot adayı alacak

Milli Savunma Bakanlığı (MSB) tarafından, 671 sayılı KHK’ya göre üniversite öğrencisi pilot adayı alımı yapılacağı ilan edildi. Hava Harp Okuluna (HHO) pilotaj eğitimi veren üniversiteler öncelikli olmak üzere üniversitelerin ilgili bölümlerinin birinci, ikinci ve üçüncü sınıflarından öğrenci alınacağı açıklandı. Hava Harp Okuluna öğrenci alımına ilişkin başvuru kılavuzları yayınlandı. Üniversite birinci sınıf öğrencileri 22 Aralık 2016 - 12 Ocak 2017 tarihleri arasında, , ikinci ve üçüncü sınıf öğrencileri ise 09-30 Eylül 2016 tarihleri arasında başvurularını yapabilecekler.

Adaylar başvurularını belirtilen tarihler arasında Hava Harp Okulunun resmi internet sitesinde bulunan İnsan Kaynakları Değerlendirme ve Seçme Merkezi sayfasına girerek yapabilecekler. Üniversitelerin tüm mühendislik bölümlerinin birinci sınıfından temin edilecek öğrenciler 2017-2018 Eğitim Öğretim Yılı 1’inci yarıyılından başlamak üzere Hava Harp Okulunda ikinci sınıfta eğitime başlayacaklar. Başvuru koşullarında belirtilen üniversitelerin ilgili bölümlerinde öğrenim gören iki ve üçüncü sınıf öğrencileri ise, 2016-2017 Eğitim Öğretim Yılı 2’nci yarıyılından başlamak üzere Hava Harp Okulunda bulundukları sınıf ve dönem itibariyle eğitime başlayacaklar.

Hava Harp Okulunda, Havacılık ve Uzay Mühendisliği, Elektronik Mühendisliği, Bilgisayar Mühendisliği ve Endüstri Mühendisliği dallarında lisans düzeyinde akademik eğitim, askeri eğitim ve özendirici uçuş eğitimi veriliyor. Dört yıllık eğitim ve öğretimlerini başarıyla tamamlayan Harbiyeliler lisans diplomasına sahip pilot adayı teğmenler olarak mezun olacaklar. Hava Harp Okulu pilot adayı öğrenci alımına ilişkin detaylı bilgi, başvuru şartları ve başvuru kılavuzlarına bağlantılardan ulaşabilirsiniz.

HHO üniversitelerin ikinci ve üçüncü sınıflarından öğrenci alımı başvuru kılavuzu için TIKLAYINIZ. HHO üniversitelerin birinci sınıflarından öğrenci alımı başvuru kılavuzu için TIKLAYINIZ.

 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.