Hizmetli personeli Artık Gülmek istiyor

Hizmetli personeli Artık Gülmek istiyor

Sağlık Bakanlığı görevde yükselme sınavı 1 Eylül’de yapıldı. Eğitimlerin tamamlanmasından tam 9 ay sonra yapılan sınavla VHKİ ve memurluk kadrolarına hizmetli arkadaşlardan bir bölümü atanacak.

 
Fakat 23 bin hizmetliden en fazla 2 bini bu sınavla yıllardır beklediği kadroya kavuşabilecek, yüzleri biraz olsun gülebilecek. Geriye kalan 21 bin hizmetli kadrosundaki çalışma arkadaşımızın yüzü yine gülmeyecek, hak ettikleri ve fiilen yürüttükleri memurluğun kadrosuna yine kavuşamayacaklar.
 
Sağlık Bakanlığı’na bağlı bütün kurumlarda dahil olmak üzere kamuda temizlik v.b gibi hizmetlerin tamamı dışarıdan hizmet alımı yolu ile şirket personeli eli ile yürütülüyor. Hizmetli kadrosundaki kamu çalışanlarına fiilen memurluk yaptırılıyor.
 
Fakat iş görevlerini yaptıkları, sorumluluklarını aldıkları kadroyu istediklerinde ise Sağlık Bakanlığı sırt çeviriyor. Arada bir yaptığı görevde Yükselme sınavı ile durumu geçiştiriyor.
 
Sağlık Bakanlığı’nın tavrına karşılık aynı hükümetin diğer bakanlıklarında hizmetliler sınavsız olarak memurluk kadrolarına atanıyor.  Bizim Bakanlık ise şaşı bakmaya devam ediyor.
 
Türk Sağlık-Sen olarak merak ediyoruz, 23 Bin hizmetli kadrosunu verip, yerine memur kadrosu almak bu kadar mı zor? Diğer bakanlıklar bu işi yaparken Sağlık Bakanlığı niçin beceremiyor?
 
Türk Sağlık-Sen olarak örneklerle gösterip bu işi sizde yapın hizmetlileri sizde sevindirin dememize rağmen hizmetli arkadaşlarımızın haklı taleplerine hala sessiz kalınması artık büyük bir ayıp halini almıştır.
 
Hizmetli kadrosunda görev yapan kamu çalışanları arasında üniversite mezunlarının bile azımsanmayacak oranda olduğu düşünülürse gördüklerin eğitim ve yaptıkları işin karşılığı memur kadrosu analarının ak sütü kadar helaldir. Bu haktan onları mahrum etmek ise vebaldir.
 
Ayrıca siyasilerin ve bürokratların “Halledeceğiz, Maliyeyi ikna edeceğiz” gibi ifadelerinden ve yandaşlarında “ Yüksek mevkilerde tanıdıklarımız var söyledik yapacaklar”  sözlerinden artık hizmetli arkadaşlara tabir caizse gına geldi.
 
Hizmetliler artık yüzümüz gülsün, yıllardır görevini yaptığımız kadromuzun sahibi olalım diyorlar. Türk Sağlık-Sen olarak biz onların haklı taleplerini dile getirmeye devam edeceğiz. Bu sorunu duymayan kulaklara duyurmaya, görmeyen gözler gördürmeye çalışacağız. Bu ayıbı mücadele ile mutlaka ortadan kaldıracağız. türk sağlık sen


HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.