Hükümet kadro bekleyen taşeron işçiler için tarih verdi!

Hükümet kadro bekleyen taşeron işçiler için tarih verdi!

Hükümet kadro bekleyen taşeron işçiler için tarih verdi!

Yüz binlerce taşeron işçinin merakla beklediği kadro konusunda tarih veren Bekir Bozdağ, aralık ayının son haftası ile ocak ayının ilk haftası içerisinde bu durumun çözüme kavuşacağını belirtti.

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, taşeron işçilerin merakla beklediği kadro konusunda değerlendirmelerde bulundu. Kendisinden önce yapılan açıklamaları da hatırlatan Bozdağ, taşerona kadro için tarih aralığı verdi.

Bozdağ, yasalaşma sürecinde sona gelindiğini, aralık ayının sonunda ya da ocak ayının başında konunun TBMM'ye geleceğini aktardı.

ARALIK SONU, OCAK BAŞINDA YASA MECLİSE GELECEK

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bekir Bozdağ, "Taşeronla ilgili çalışmalar son noktaya geldi. Başbakanımızın başkanlığında ilgili bakan arkadaşlarımız uzun bir toplantı yaptılar. Daha sonra Başbakanımız bakanlarımıza bazı hususlarda ayrıca durulması talimatı verdi. Onlar da çalışmalarını sürdürüyorlar. Aralık sonu, Ocak ayı içinde taşeronla ilgili yasa Meclis'e gelecek ve sonuçlandırılacaktır."

Taşeronla ilgili Bakan Sarıeroğlu'ndan flaş açıklama
ÇALIŞMA BAKANI JÜLİDE SARIEROĞLU: YIL SONUNA KADAR

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Sarıeroğlu, kamuda taşeron istihdamına ilişkin, konunun yıl sonuna kadar bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Jülide Sarıeroğlu, ilk günden beri konuya ilişkin yaklaşımlarının şeffaf olduğunu, konunun yılsonuna kadar bitmesi için var güçleriyle çalıştıklarını söyledi.

Bakan Sarıeroğlu konuşmasının devamında, “Geldiğimiz aşamada inşallah kamudaki istihdamla ilgili üzerimize düşeni gerçekleştireceğiz. Yılsonuna kadar şu anda sayın başbakanımızla ilgili mekanizmalarla bu konuların sunumlarını yapma aşamasına geldik. Bu aşamalar tamamlandıktan sonra kamuoyu ile paylaşıp konu ile ilgili çok hızlı bir biçimde yol almaya çalışacağız. Yapılabilecek en iyi çalışmayı hayata geçirmiş olacağız diye inanıyorum.

Üst üste yapılan bu açıklamaların ardından, yüzbinlerce taşeron işçi gözünü merakla kodronun detaylarını bekliyor.

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.