İç organları ters çıktı

İç organları ters çıktı

EGE'DE İLGİNÇ OLAY! ARIN AĞRISIYLA HASTANEYE GİTTİ İÇ ORGANLARI TERS ÇIKTI

Manisa'nın Alaşehir ilçesinde şiddetli karın ağrısı nedeniyle Alaşehir Devlet Hastanesi'ne başvuran 53 yaşındaki Şükrü Karacan'a safra kesesinde taş teşhisi konulmasının ardından doktorlar enteresan bir olayla daha karşılaştı. Şükrü Karacan'ın iç organlarının ters olduğu belirlendi. İşte detaylar...
Manisa'nın Alaşehir ilçesinde 6 Ocak'ta karın ağrısı şikayeti nedeniyle Alaşehir Devlet Hastanesi Genel Cerrah Polikliniği'ne başvurdu. Otobüs şoförlüğü yapan Şükrü Karacan, Genel Cerrahi Uzmanı Dr. Güvenç Diner tarafından muayene edildi ve safra kesesinde taş olduğu tespit edildi.

 

"KALBİMİN SAĞDA OLDUĞUNU ASKERDEYKEN ÖĞRENMİŞTİM"
Ancak, muayene de doktorları şaşırtan şey Karacan'ın iç organlarının yerinin diğer insanlara göre ters yerde olması oldu. Genel Cerrah Diner, durumu hastasına anlattı. Büyük şaşkınlık yaşayan Karacan, "Kalbimin sağda olduğunu askerde öğrenmiştim ama diğer organlarımın da ters yerde olduğunu yeni öğrendim. Doktorumun sağlığım açısından bir sakıncası olmadığını söylemesi beni rahatlattı" dedi.Karacan'ın safra kesesindeki taşlar, ameliyatla alınıp, sağlığına kavuşması sağlandı.

"SAĞLIĞINA KAVUŞTURDUĞUMUZ İÇİN MUTLUYUZ"
Alaşehir Devlet Hastanesi Genel Cerrah Uzmanı Dr. Güvenç Diner, "Karın ağrısı şikayetiyle gelen hastanın ameliyatı için yaptığımız tetkikler sonucu iç organlarının ters yerlerde olduğunu fark ettik. Karaciğer normal yerleşimi yeri olan  sağda değil, solda olduğu için biz bu ameliyatı özellikli ameliyatlar sınıfına  soktuk ve hastamız hastanemizde kolesistektomi operasyonu yaptık. Karaciğer ve safranın solda olması, bizim açımızdan nadir görülen ve ameliyat tekniğimizin rutini dışında olan bir durumdu. Ancak, buna rağmen ameliyatı yapıp, hastamızı sağlığına kavuşturup, taburcu ettiğimiz için mutluyuz" dedi.

Alaşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Opr. Dr. Kadir Gem de ameliyatın başarı bir şekilde hastanelerinde yapılabilmesinin kendileri açısından gurur verici bir durum olduğunu söyledi. Ameliyatla sağlığına kavuşan Şükrü Karacan'ın iç organlarından safra kesesi ve karaciğer normalde sağda olması gerekirken solda; kalp ve dalağı normalde solda olması gerekirken, sağda bulunuyor ege haber 

HABERE YORUM KAT

UYARI: Küfür, hakaret, rencide edici cümleler veya imalar, inançlara saldırı içeren, imla kuralları ile yazılmamış,
Türkçe karakter kullanılmayan ve büyük harflerle yazılmış yorumlar onaylanmamaktadır.